Virallinen nimi: Trezésira Diora
Nimen tarkoitus: Lahkokieltä: kirjaimellisesti yön pimeyden liekki, mutta myös metsäpalo
Kutsumanimet: Zésira
Sukupuoli: Naaras
Laji: Koirasusi
Rotu: Suden lisäksi mm. dorso hazardia
Ikä: Kolme ja puoli vuotta
Lauma: Djala
Asema: Vahti
Ryhmittymät: Syntyperäinen lahkolainen, kuulunut myös Hjéresatiin
Menneisyys:
Trezésira Diora ja siskonsa Teófila Xiomara eivät olleet suunniteltuja eivätkä oikeastaan edes toivottuja pentuja. Kaksikko sai alkunsa Tartaroksen ja Sanguinaria Miradan kiihkeän illan tuloksena, mistä kumpikaan Lahkon Hjéresat-ryhmään kuuluvista vanhemmista ei ensialkuun ollut lainkaan hyvillään. Vaan ajatukseen totuteltuaan päätti pari kuitenkin kasvattaa pennut parhaan taitonsa mukaan, suoden Herralleen ja ryhmälleen siten uusia palvelijoita ja itselleen verilinjansa jatkajia. He asettuivat pitämään majaa yhteisten alueiden luolille, joiden suojissa jonkin ajan kuluttua syntyikin kaksi uutta lahkolaispentua, molemmat naaraita. Mirada nimesi toisen pennuista äidinkieltään espanjaa kunnioittaen Teófila Xiomaraksi, Tartaroksen siunatessa Trezésira Dioraa sen sijaan lahkokielisellä nimellä.
Sisarusten pentuajat eivät olleet mitenkään erityisen ruusuiset, vaan jo varhaisista ajoista lähtien täynnä oppeja lähinnä Lahkosta ja taistelemisesta. Zésira tuntui olevan hyvinkin kuuliainen oppilas, joka tahtoi miellyttää eritoten isäänsä parhaan kykynsä mukaan. Pennuista voimakkaammaksi ja itsepäisemmäksi osoittautunut Teófila ei sitä vastoin ollut järin kiinnostunut vanhempiensa säännöistä ja oppitunneista, ja kasvettuaan hän alkoikin kapinoida yhä enemmän niitä vastaan. Lopulta niskoittelevaan jälkeläiseensä turhautuneet vanhemmat yrittivät jopa uhrata Teófilan, mutta nuorukainen onnistui juuri ja juuri pakenemaan pois perheensä luota. Zésira toki kaipasi pois lähtenyttä sisartaan, mutta uskoi Herran pitävän huolen omistaan, sillä niinhän hänelle oli koko elämänsä ajan vakuutettu.
Vielä jonkin aikaa eli jäljelle jäänyt kolmikko yhdessä, Tartaroksen koettaessa treenata Zésirasta vanhempiensa veroista taistelijaa. Isänsä harmiksi naaras ei kuitenkaan tuntunut kehittyvän riittävän vahvaksi käyttääkseen vanhempien suosimaa voimaan nojaavaa taktiikkaa, vaikka muutoin taitava tappelija ikäisekseen jo olikin. Niinpä hankki Mirada tyttärelleen ruoskan, joka oikein käytettynä tulisi aikanaan korvaamaan voiman puutteen suomillaan eduilla. Pian tämän jälkeen jättivät viimeisetkin perheenjäsenet pesän turvan taakseen, Tartaroksen lähtiessä kulkemaan omia polkujaan ja jatkamaan Herran antamien tehtävien suorittamista. Zésira olisi tahtonut lähteä isänsä mukaan, mutta uros komensi hänet opettelemaan elämää Miradan matkassa. Niin lähti nuorikko siis emonsa mukana Andriaanan saarta tutkimaan.
Zésira seurasi Miradaa noin puolen vuoden ajan ja oppi sinä aikana käytännön kokemusten kautta niin Lahkoon käännyttämisestä, todellisesta tappelemisesta kuin elämästä yleensäkin. Lopulta naaras lähti vain lyhyeksi tutkimusretkeksi alunperin tarkoittamalleen taipaleelle, jonka seurauksena hän ei kuitenkaan enää vakituisesti emonsa seuraan palannut. Yksin matkatessaan teki hän tuttavuutta muun muassa alkoholin kanssa Isterin armollisella opastuksella ja sai kokea metsäpalon pelottavan voiman, mutta kaikista kokemuksistaan nuorikko onnistui selviämään ulos ehjin nahoin. Asia muuttui vasta Hjéresatin käytyä erään kokouksensa päätteeksi yksissä tuumin Puolenkuun klaanin kimppuun, josta syttyneen sodan tuloksena Tartaros sai surmansa. Isän menettäminen repi yleensä niin kovapintaisena pysytelleen Zésiran henkisesti riekaleiksi ja ajoi hänet takertumaan pulloon, mikä muutti hänen elämänsä nopeasti viinihuuruiseksi helvetiksi.
Vaikkei sitä aluksi toki tajunnutkaan, oli Zésiralle suuri onni tulla lopulta muutaman viikon kuluttua ederalaisen upseeritulokas Anatren innokkaiden häätötoimien kohteeksi. Suden potkaistua naaraan pois lauman mailta hilautui pakkoraitistumisen eteen joutunut nuorikko Djalan rannalle ja uiskenteli vähän matkan päässä olleelle laivalle, josta hän oli kuullut huhupuheita. Se oli kokonaan lahkolaisten hallussa, joten paatin suojissa hän sai koota rauhassa itsensä. Niinpä, Herran armollisella tuella, nousi raitaturkki tovin kuluttua taas jaloilleen ja alkoi jälleen ottaa osaa kotiseutunsa tapahtumiin. Hän toimi parhaansa mukaan Lahkon hyödyksi, liittyi jopa Djalan riveihin ja solmi pari etäisesti ystävyyttä muistuttavaa suhdetta, kunnes Herran palvelijoiden kokous kantoi hänen korviinsa uuden uutisen: Hjéresat oli yhdistynyt Lahkon muuhun väestöön. Järkytyshän tästä seurasi, mutta ei sentään edellisestä skandaalista seuranneen sortumisen veroista alamäkeä.
Tämän jälkeen jatkoi Zésira eloaan kovin perilahkolaisella tavalla. Arkensa koostui siis lähinnä käännyttämisestä ja uhraamisesta tai näiden yrittämisestä, Puolenkuun klaanin kanssa tappelemisesta ja siitä aiheutuneiden vammojen parantelemisesta. Lisäksi, kun Djalan johtaja vaihtui aikaisemmasta erikoisesta kannibaalikaksikosta Hysmi-nimiseen lahkolaiseen, päätti naaras ryhtyä toimimaan toden teolla myös aiemmin aika yhdentekevänä asiana pitämänsä lauman hyväksi.
Suku:
Isä: Tartaros (Pipsu)
Äiti: Sanguinaria Mirada (hitodama)
Sisko: Teófila Xiomara (Pipsu)
Luonne ja käyttäytyminen:
Zésirasta on hyvin vaikea saada ensinäkemällä selkoa siitä, millainen koiraeläin oikeastaan on kyseessä. Naaras on nimittäin niukkasanainen ja hyvin vähäeleinen, kasvojensa ollessa usein suorastaan ilmeettömät. Hailakoiden silmiensä katse on lisäksi kovin jäinen ja pistävä, kuten emollaan Miradalla, mutta luonteensa on sitä vastoin täysin vastakohtainen äitinsä eläväiseen latinoluontoon verrattuna. Nuorikko kun on tunne-elämältään surullisen kehittymätön tapaus ja pentuna hän vaikutti jopa siltä, kuin hänellä ei tunteita olisi ollut edes olemassa. Sittemmin elämässään sattuneet traagiset tapahtumat ovat puhaltaneet hänen tuntevaan puoleensa eloa, mutta hän on yhä tyystin kokematon tuntemusten tulkitsemisen ja ilmaisemisen saralla. Tästä syystä naaras patoaa kaiken kokemansa oman mielensä sisään sen sijaan, että antaisi tunteiden näkyä rahtustakaan ulospäin. Jossain vaiheessa kerääntyneiden solmujen on kuitenkin aina päästävä purkautumaan, ja koska Zésira itse ei osaa niitä avata, on hän ottanut piinaansa helpottamaan kovin petollisen kumppanin: alkoholin. Muutoin kovin järkevä koirasusi muuttuu humalassa puheliaaksi ja käytöstavoista piittaamattomaksi tapaukseksi, joka uskaltaa heittää hyvästit yleensä niin suuresti palvomalleen loogiselle ajattelulle ja asioiden hiljaiselle analysoimiselle. Kännipäissään hän saattaa myös puhjeta helposti nauramaan tai itkemään, mitä hän ei koskaan muutoin edes osaisi tehdä. Valitettavasti naaras on turvautunut viinin apuun niin usein, että hän on tullut siitä jokseenkin riippuvaiseksi.
Päänsisäisistä ongelmistaan huolimatta Zésira on kasvatettu uskolliseksi lahkolaiseksi, jollainen hän totta tosiaan hyvinä hetkinään on. Naaras luottaa Herraan koko sydämestään eikä osaa edes kuvitella elämää ilman Häntä, eikä koirasusi siten osaa myöskään ymmärtää niitä lajitovereitaan, jotka kieltäytyvät Lahkon riveihin liittymästä. Tällaisia tapauksia nuorikko saattaa käännytysyritysten jälkeen hyvinkin koettaa lähettää uhreiksi Herralleen, mikäli Tämä palvelijaltaan niin toivoo. Taisteluun lähtiessään on raitaturkki melko keskinkertaisesta koostaan huolimatta pelottava vastus, sillä hän on omaksunut erinomaisesti taistelukoiraäitinsä ja Hjéresatia voimakkain tassuin johtaneen isänsä opit niin aseettomasta kuin aseellisestakin taistelusta. Naaras on mieleltään kylmäverinen taktikko, joka pystyy laatimaan jonkinlaisen strategian yllättävänkin tiukoissa tilanteissa, eikä hän ryhdy hätäilemään vaikeankaan paikan sattuessa kohdalle. Lisäksi Zésira on nopea, varsin kestävä ja korkealla kipukynnyksellä siunattu olento, joka on valmis antamaan vaikka henkensä Lahkon puolesta. Tunne-elämänsä vajavaisuuden takia hän ei myöskään tunne vastustajiaan kohtaan sääliä tahi armoa, oli tilanne käytännössä mikä hyvänsä.
Vaikka viileää ja etäistä Zésiraa ei voi millään ilveellä nimittää järin miellyttäväksi seuralaiseksi, yrittää hän etenkin tuttujen lahkolaisten kanssa oleillessaan usein viritellä käyntiin jonkinlaista keskustelunpoikasta. Hän puhuu sujuvammin lahko- kuin yleiskieltä, mutta kummallakaan kielellä hän ei ole kovin kaksinen sanataituri, vaan töksäyttelee asiansa yleensä koruttoman suorasukaisesti ulos. Naaras ymmärtää itsekin puutteensa puhumisen saralla ja tajuaa myös, ettei ole järin hyvä tulkitsemaan myöskään toisten puheisiin, äänensävyihin tai eleisiin kätkeytyneitä piilomerkityksiä ja vihjeitä. Taitamattomuus sosiaalisen kanssakäymisen saralla on yksi merkittävimpiä syitä nuorikon heikohkoon itsetuntoon, jonka ansiosta hän ei elättele suuria toiveita tulevaisuutensa suhteen. Raitaturkki uskoo Herran olevan hänelle ainoa todellinen kumppani, sillä tuskin kukaan koiraeläin häntä vierelleen huolisi. Toisaalta Zésira itsekään tuskin osaisi päästää ketään kovin lähelle itseään, sillä isänsä raa'an kuoleman ansiosta hän sai huomata erittäin konkreettisella tavalla sen, kuinka herkästi läheisensä voidaan riistää pois hänen elämästään. Näin ollen Tartaroksen kuolemasta ikuisesti jokseenkin katkera naaras uskottelee itselleen olevansa onnellinen yksinään, vailla tarvetta pelätä yhdenkään rakkaan olennon menettämistä.
Ulkomuoto:
Nopeasti katsottuna Trezésira Diora muistuttaa jonkin verran enemmän äitiään Sanguinaria Miradaa, kuin isäänsä Tartarosta. Hänen turkkinsa on pääosin yhtä lyhykäistä ja sileää kuin emollaan, häntänsä ollessa pitkä ja piiskamainen, kuten se Miradallakin ilman typistystä olisi. Ruumiinsa on jäntevä ja hoikka, vaan ei kuitenkaan yhtä lihaksikas kuin kummallakaan vanhemmistaan. Voimaa solakasta koirasudesta kyllä löytyy ruumiinrakenteeseensa nähden melkoisesti, vaikkei hän sillä kookkaammille perheenjäsenilleen pärjääkään. Naaraan jalat ovat melko keskimittaiset ja noin puolesta välistä alaspäin niistä löytyy pörheämpää ja pidempää karvaa, mitä on myös raitaturkin poskipäissä. Silmänsä ovat ilmeettömät ja mitään paljastamattomat, suoraan sanottuna kylmät ja tunteettomat. Isältään naaras on perinyt pystyt, suurehkot korvat, sekä harjaksensa. Pitkä harjas tosin ei kulje Tartaroksen tavoin koko selän mitalta, vaan rajoittuu naaraan päälaelle.
Väritykseltään Zésira sen sijaan on tullut enemmän isäänsä. Pääväriltään naaras on punertavaan vivahtavan ruskea ja hänen ruumistaan koristavat monin paikoin pikimustat merkit. Mustaa löytyy niin nuorukaisen kauniisti kiiltelevästä harjaksesta kuin kuonosta hännänpäähän ja etujalkojen takaosiin ulottuvista raidoistakin. Lisäksi mustaa on naaraan jokaisessa jalassa kuvioina, jotka yhdessä hapsukkaan karvan kanssa tuovat mieleen mustat liekit. Naaraan kirsukin on musta, korvien sisäosat vaaleamman ruskeat ja kynnet sekä polkuanturat tummanharmaat. Vaan silmänsä ovat äitinsä tavoin haalean jäänsiniset, joidenkin mielestä kenties jopa aavemaisen näköiset.
Zésiran aseenaan käyttämä ruoska koostuu kolmesta osasta. Keskimmäinen osa on liki puolimetrinen, epätasapaksuinen puunkarahka, jonka ympärille on kiedottu harmaata nauhaa. Nauha helpottaa pitävämmän otteen saamista aseen varresta. Puuosan toisesta päästä lähtee pitkä, musta nahkakaistale, joka on siis itse ruoska. Kun ase ei ole käytössä, käärii Zésira kaistaleen yleensä puisen varren ympärille. Kolmannen osan muodostaa aseen toisesta päästä löytyvä luinen, kellanvalkoinen pistin, joka toimii hyvin lähitaistelussa. Aseensa lisäksi naaras kantaa mukanaan kylästä löytämäänsä kultaista laattakorua, jota koristaa musta obsidiaanikide. Koru lepää nuorukaisen kaulalla vaaleasta nahasta punotun nyörin avulla.
>> Profiilikuva
Pelaaja: hitodama
Pelipaikka: Andriaana
Hyväksytetty pelattavaksi: 22.7.2008
Hahmohistoria: Zésira on ideallisesti saanut alkunsa jo kauan ennen syntymäänsä, joskus syksyllä 2007. Jo tuolloin hahmottuivat niin hahmon ulkonäkö kuin luonnekin, joskin molemmat vain summittaisina suunnitelmina. Itse esittelytekstit kirjoitettiin vasta aivan pentujen syntymän äärellä, oikeastaan melkeinpä kiireessä. Oli nimittäin jokseenkin hankalaa pukea sanoiksi sitä, millaiseksi olin hahmon jo kauan kuvitellut. Loppujen lopuksi tekstien kirjoittaminen kävi kuitenkin yllättävänkin nopeasti, eikä mikään kohta tuottanut hirvittävän suuria hankaluuksia. Ainoa vaikea asia oli hahmon nimi, joka tosin oltiin sekin onneksi keksitty jo vuoden 2007 puolella.
Oma mielipide: Vaikka Zésira on vaitonaisuutensa ja ilmeettömyytensä takia jokseenkin haastava pelattava, on naaras minulle hahmona hyvin tärkeä. Tykkään etenkin lahkolaisen ulkomuodosta ja jopa hahmon sotkeutumisesta alkoholismin pauloihin, vaikka todellisuudessa en pidä viinaksien kanssa läträämisestä alkuunkaan.
Sekalaisia faktoja
- Vuonna 2007 Zésiran ollessa suunnitteluvaiheessa, ei Andriaanassa ollut juurikaan ruoskaa kantavia hahmoja. Hahmon syntymän aikoihin tällaisia hahmoja oli kuitenkin Zésiran lisäksi ainakin kolme kappaletta. Zésira oli kuitenkin ainoa naaraspuolinen ruoskankantaja.
- Vaikka Zésiran esittelyssä mainitaankin useaan kertaan naaraan olevan voimiltaan varsin heikko, kannattaa muistaa mihin tätä ollaan vertaamassa. Nuorikko on useimpia samankokoisia ja -ikäisiä naaraita vahvempi, vaikkei vedäkään vertoja äärimmäisen vahvoille perheenjäsenilleen.
Sitaatteja
"Herra kyllä pitää huolen, että hän saa ansionsa mukaan."
"Se (Hjéresat) tarkoittaa puhdistamista. Isäni perusti sen, jotta voisi siihen kuuluvien avulla tehdä Andriaanasta kaikille paremman paikan elää."
Tavatut:
Tartaros (Pipsu) - kunnioittaa hyvin suuresti [isä]
Sanguinaria Mirada (hitodama) - arvostaa jonkin verran [äiti]
Teófila Xiomara (Pipsu) - tulee hyvin toimeen [sisko]
Lilith (Chiazza) - positiivinen tuttavuus; käännytetty Zésiran toimesta
Medley's Zealot (danny) - neutraali tuttavuus
Chastity (danny) - neutraali tuttavuus
Ister (Lara) - ystävä
Koeth Musta (Lara) - kunnioittaa johtajanaan
Ileya Kermaharja (Tucci) - neutraali tuttavuus
Redselig (Tucci) - neutraali tuttavuus
Divian (Kuutamo) - neutraali tuttavuus
Kyôkai (Nameki) - neutraali tuttavuus
Rahvin (Lanfear) - neutraali tuttavuus
Mikaru (Wolf) - neutraali tuttavuus
Noirna Aaveenkesyttäjä (Wolf) - neutraali tuttavuus
Kafir Mustaharjas (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Akai (Tiinuu) - neutraali tuttavuus
Alteir (Tsuki) - halveksuu; käännytetty Zésiran toimesta
Squid (kawaii) - positiivinen tuttavuus; liitetty Hjéresatiin Zésiran toimesta
Golube (Lara) - negatiivinen tuttavuus
Cliantha (Tahmis) - neutraali tuttavuus
Rubus (Sykomori) - negatiivinen tuttavuus
Vendetta (Sykomori) - negatiivinen tuttavuus
Uljas Omeletti (Tucci) - negatiivinen tuttavuus
Luciano (Sykomori) - negatiivinen tuttavuus
Lovrenc (Tucci) - negatiivinen tuttavuus
Quanta (Lara) - negatiivinen tuttavuus
Corann (Pipsu) - negatiivinen tuttavuus
Eyela (Ish) - negatiivinen tuttavuus
Rhiannon (Neftichan) - erittäin negatiivinen tuttavuus
Ardante (hitodama) - vihaa ja pelkääkin hieman
Caneh (Tahmis) - negatiivinen tuttavuus
Zephyr (hitodama) - negatiivinen tuttavuus
Amnis (Mezzi) - sekavia, negatiivisia tunteita
Anatre (Lara) - negatiivinen tuttavuus
Yelenha Verimerkki (Tucci) - sekavia tunteita
Serenha Käärmeensilmä (Sykomori) - sekavia tunteita
Zecor (Mezzi) - luotettu positiivinen tuttavuus
Flenje (Tucci) - neutraali tuttavuus
Franj (kawaii) - neutraali tuttavuus
Othello (hitodama) - negatiivinen tuttavuus
Rivel (LR) - negatiivinen tuttavuus
Antares (LR) - negatiivinen tuttavuus
Hekla Kuolemankantaja (Saalistaja) - neutraali tuttavuus
Necriti (Raura) - neutraali tuttavuus
Bang-Bang (Swildy) - kunnioittaa hitusen
Acrydis (Kaamoksensusi) - neutraali tuttavuus
Vanesa Musta (Tucci) - positiivinen tuttavuus
Yovic (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Hysmi (Tucci) - kunnioittaa melko paljon
Karma (narri) - neutraali tuttavuus
Meresger (narri) - neutraali tuttavuus
Hene Surusilmä (Tintti) - neutraali tuttavuus
Illuminati (Tintti) - neutraali tuttavuus
Riv'zcha (Tintti) - neutraali tuttavuus
Lucia Alekto (Karelyon) - neutraali tuttavuus
Darjeth Musta (hitodama) - neutraali tuttavuus
Hurme (Swildy) - neutraali tuttavuus
Veodyrn (Swildy) - neutraali tuttavuus
Swindler (Maya) - negatiivinen tuttavuus
Edel (Neftichan) - neutraali tuttavuus
Benet (Lara) - negatiivinen tuttavuus; käännytetty Zésiran toimesta
Zorayda (Roihukorppi) - positiivinen tuttavuus
Cazadòr (Sparrow) - negatiivinen tuttavuus
Amoreira (Mayelia) - neutraali tuttavuus
Fandemona's Sobek (kawaii) - neutraali tuttavuus
Sunny (kawaii) - neutraali tuttavuus
Framboesa (Swildy) - neutraali tuttavuus
Unna (Sassa) - neutraali tuttavuus
Fandemona’s Anubis (Karelyon) - neutraali tuttavuus
Seftaka (Santzu) - neutraali tuttavuus
Mitch (Santzu) - neutraali tuttavuus
Moon (Blueaye) - negatiivinen tuttavuus
Fala (Sassa) - hyvin negatiivinen tuttavuus
Muura (Kriisi) - neutraali tuttavuus
Sayanah (Wolf) - neutraali tuttavuus
Warar (Mayelia) - neutraali tuttavuus
Pelit:
Rakkaus on heikkoja varten, yhteisten alueiden luolat, 28.9. - 13.11.2008
Welcome to the dark side, Ederan metsä, 15.11.2008 - 13.1.2009
Kuuttomana yönä - HJÉ YHTEISPELITYS, yhteiset luolat, 26.11.2008 - 24.3.2009
Ei mitään mukavuuksia, Djalan lehtimetsä, 16.1. - 21.3.2009
Menneisyyden haamut (yksinpeli), Ederan kartano (Random-ropetus), 30.3.2009
Parane pian, Ederan kartano, 30.3. - 16.6.2009
Liekkimeri, Djalan lehtimetsä, 19.6. - 2.11.2009
Myrskyisen saaren salat, yhteiset laiturit, 18.11. - 28.12.2009
Hämärähommia, yhteisten alueiden kylä, 28.12.2009 - 4.3.2010
Hjéresat vs. Puolikuu - YP, Djalan lehtimetsä, 2.1. - 2.7.2010
Hoitoa sotaveteraaneille, Ederan kartano, 25.5. - 26.12.2010
Viina vie mukanaan, Ederan kartanon piha, 18.7.2010 - 8.1.2011
Anonyymi alkoholisti, Ederan kartanon piha, 26.12.2010 - 3.5.2011
Hukutettua elämää etsimässä, Djalan hiekkaranta, 11.2. - 27.2.2011
Z-sukupolvi, Lahkon saari, 2.3. - 21.6.2011
Virkaanastujaiset - YP, Djalan lato, 8.4. - 9.4.2011
Uusia tuulia - Lahkon YP, Lahkon laiva, 3.5. - 4.5.2011
Kaikki mikä kimmeltää, Djalan hiekkaranta, 16.6. - 4.10.2011
Terävät reunat voidaan pyöristää, Lahkon laiva, 7.7.2011 - 15.4.2012
Rikkinäiset sillat on poltettava (yksinpeli), Lahkon laiva (Random-ropetus), 24.8.2011
Meren pelastama, Djalan hiekkatanta, 5.11.2011 - 8.1.2012
Kaikki hyvä on laitonta, moraalitonta tai lihottaa, Djalan nurmikenttä, 9.4. - 18.4.2012
Laivasota, näytös I, Djalan hiekkaranta, 25.4. - 19.8.2012
Vanhaa suolaa, Djalan lato, 25.9.2012 - 25.1.2013
Soi holvistossa sävel koruton, Djalan lato, 4.10. - 12.11.2012
Ruutuhyppelyä [Vapaa peli], Ederan kartanon piha, 1.1. - 15.2.2013
Työhaastattelu, Djalan lehtimetsä, 25.1. - 16.12.2013
(YP) Julmia juonia, Djalan hiekkaranta, 15.3. - 16.4.2013
Nuija ja tosinuija, Djalan hiekkaranta, 28.8.2013 - käynnissä
Tapahtumat:
- Vaikkei elämä ollut koskaan ollut helppoa, muuttui Zésiran ja Teófilan arki kertaheitolla viimeksi mainitun joutuessa todellisiin hankaluuksiin kaksikon vanhempien kanssa. Ensin menetti Mirada malttinsa, mistä aiheutui Teófilalle kaksi syvää arpea kaulaan, ja vain muutamaa päivää myöhemmin iski Tartaros tämän silmän päälle samaten kaksi arpea. Vaan katkesi se Teónkin pinna, jolloin nuorukainen kävi isänsä kimppuun, Zésiran katsellessa vierestä Miradan pidellessä tätä erossa kaksikon tappelusta. Nopeasti joutui Teófila kuitenkin alakynteen ja vanhempiensa uhrausyrityksen kohteeksi, kunnes Zésira epäsuorasti auttoi siskonsa pakoon. Niin jäi Zés elämään yksin Tartaroksen ja Miradan kanssa, kunnes jonkin ajan kuluttua kolmikko lähti pesän suojista maailmaa mittaamaan, Zésira yhdessä äitinsä kanssa.
- Löydettyään kylästä kaulallaan kantamansa korun, kävi Zésiran sekä Miradan tie kohti Ederan metsiä, jossa kaksikko kohtasi Lilith-nimisen naaraan. Tapaaminen sujui mitä mainioimmin, ja lopulta sai Zésira Miradan avustuksella liitettyä pinkkiharjaksisen suden jopa Lahkoon ja Hjéresatiin.
- Hjéresatin historian toinen kokous pidettiin luolilla, Zésiran ja Miradankin paikalle toki saapuessa. Zésira toimi kokouksessa lähinnä tarkkailijan roolissa, hänen nähdessään ensimmäistä kertaa niin paljon porukkaa yhdessä paikassa. Nuorikon mielenkiinto muita lahkolaisia ja heidän mielipiteitään kohtaan kasvoikin suuresti, kun osa joukosta kävi hetkellisesti arvostelemaan Hjéresatin toiminnan edistymistä. Zésira ei kuitenkaan saanut tilaisuutta päästä kenenkään kanssa sen suurempiin puheisiin, tapaamisen päätyttyä hänen lähtiessään jälleen Miradan seurassa pois.
- Kokouksen jälkeen tapasivat äiti ja tytär Alteir-nimisen uroksen, joka onnistui hankkimaan itsensä tappeluun Miradan kanssa. Zésira seurasi tilannetta lähinnä sivusta, mutta sai siitä itsekin osansa koirasusiuroksen hyökätessä myös hänen kimppuunsa. Lähinnä Miradan ansiosta poistui kaksikko lopulta Djalan metsistä voitokkaana, heidän jättäessään loukkaantuneen Alteirin yksin nurmelle makaamaan.
- Miradan ja Zésiran tie kävi tämän jälkeen kohti Ederan kartanoa, johon kaksikko pääsikin yön turvin ujuttautumaan sisälle. Mirada kävi tutkimaan häntä jo pitkään kiusannutta arvoitusta Andriaanalta ihmisten kohtalosta. Zésira ei jaksanut kuitenkaan olla kovin kiinnostunut asiasta, minkä takia nuorikko pian jättikin punaturkin yksin tutkimustensa pariin ja suuntasi kohti omia seikkailujaan.
- Vietettyään päivän muun muassa uiden Djalan rannikolla suuntasi Zésira takaisin kartanolle äitiään etsimään. Miradaa ei kuitenkaan näkynyt, vaan sen sijaan kohtasi nuorikko Hjéresatin kokouksesta tutuksi tulleen Isterin. Puolikasvo oli varsin pahassa kunnossa tappelun jäljiltä, ja koska kaksikko kuitenkin kuului samaan ryhmittymään ja kaikkea, jäi Zésira pitämään toiselle seuraa. Juttua riitti hyväksi aikaa, välillä kinastelunkin merkeissä, mutta lopulta päätyi Zésira noutamaan toiselle tämän himiöimiä pulloja kartanon kellarista. Uros sai nuorikonkin houkuteltua viiniä lipittelemään ja nopeasti olikin kaksikko juonut itsensä melkoiseen humalaan. Lopulta Zésira sammahti, ja heräsi uroksen viereltä vasta useita tunteja myöhemmin. Vaihdeltuaan Isterille puhtaita siteitä ja tuotuaan tälle vettä, jätti naaras viimein kartanon ja uuden toverinsa taakseen, lähtien selvittelemään päätään raittiiseen ulkoilmaan.
- Päivät kuluivat, eikä Zésira löytänyt äitiään mistään. Naaraan suureksi yllätykseksi hän kuitenkin kohtasi Djalan metsässä vanhan tuttunsa Alteirin. Lahkolainen päätti hoitaa loppuun sen, minkä Mirada oli aloittanut, ja kävi taistoon itseään vanhempaa urosta vastaan. Samassa taivaalla jyrisevä ukkonen sai kuitenkin aikaan metsäpalon, joka nopeasti lähestyi raivokkaasti kamppailevaa kaksikkoa. Päästäkseen liekkejä pakoon heidän oli lopulta tehtävä välirauha, jonka aikaansaamiseksi Zésira kuitenkin pakotti Alteirin vannomaan valan, jolla tämä liittyi Lahkoon ja Hjéresatiin. Loppujen lopuksi kaksikko selvisi metsäpalosta ehjin nahoin, onnistuen kärventämään turkistaan vain muutaman pahaisen karvan.
- Zésiran yksinäinen kulku kävi kohti yhteisten alueiden laitureita, jossa hän tapasi Squid-nimisen susiuroksen. Squid paljastui lahkolaiseksi, jonka ansiosta kaksikko viettikin hetken aikaa yhdessä rupatellen ja jyrsijöitä metsästäen. Tapaamisen päätteeksi Zésira liitti uroksen vieläpä mukaan Hjéresatiin.
- Kun Zésira suuntasi kylän kautta pois laitureilta, ehti sateinen yö laskeutua maiseman ylle. Pimeydessä ei naaras osannutkaan yhdistää kohtaamansa vieraan ulkoisia tuntomerkkejä vain kertomusten kautta tuntemaansa Golube Lunastajaan. Kaksikon tajutessa toisensa lahkolaisiksi koetti nimettömäksi jättäytynyt Golube udella Zésiralta joitakin tietoja Hjéresatista, ja joitakin tiedonmurusia nuorikko urokselle paljastikin. Ennen kuin kertoi kuitenkaan mitään järin oleellista, pääsi Zésira karkaamaan pois paikalta kaksikon välissä olleen aidan estäessä Golubea lähtemään naaraan perään.
- Viimein koitti aika taas kerätä hjéresatlaiset yhteen uuden kokouksen muodossa. Suunnatessaan tapaamispaikalle löysi Zésira jälleen äitinsäkin, jolla ei nuorukaisen onneksi ollut aikaa antaa jälkeläiselleen selkäsaunaa karkuretken johdosta. Kokous kuitenkin sai heti alkuunsa erikoisen käänteen, kun Koeth Musta kertoi Puolenkuun klaanin niinikään kokoontuvan lähistöllä. Päättäen tuhota koko sakin kävi Hjéresat hyökkäykseen Puolikuuta vastaan - kohtalokkain seurauksin. Zésira selvisi kahakasta kutakuinkin vammoitta, mutta isänsä Tartaros sen sijaan menehtyi puolikuulaisen hampaisiin. Ennen kuolemaansa hän ehti siirtää johtajuutensa Koeth Mustalle, mutta se ei Zésiraa liiemmin liikuttanut, sillä laskiessaan isäänsä multiin Djalan metsässä naaraan maailmaan mahtui vain ja ainoastaan suunnaton yksinäisyyden tunne.
- Arki ei ottanut sujuakseen elämää mullistavan menetyksen jälkeen, minkä ansiosta Zésira suuntasi pian kohti Ederaa ja kartanon viinikellaria. Ryyppyseuraksi liittyi sattuman kautta jälleen vanha tuttu Ister. Kaksikko ryyppäsi ja puheli henkeviä, kunnes Ister alkoi osoittaa kiinnostuksen merkkejä astetta intiimimpien huvitusten suunnalle, eikä viinihuuruinen Zésira osannut vastustella. Juttu kuitenkin keskeytyi Zephyr-nimisen suden tullessa komentamaan Isteriä vahtivuoroon, jolloin puolikasvoinen uros käskytti itseään suojellakseen Ederaan kuulumattoman Zésiran kylmin sanoin ulos kartanolta. Ja niin Zésira lähtikin, joskin syvästi järkyttyneenä "ystävänsä" äkillisestä julmuudesta.
- Zésira jäi hyväksi aikaa kartanon ympäristöön notkumaan ja onnistui pihistämään rakennuksen kellarista jopa pienen juomavaraston suojaisaan paikkaan puutarhan uumenissa, mistä vartiokaartilaiset eivät häntä havainneet. Aikansa yksin ryypättyään sai naaras kuitenkin seuraa, joskaan ei ederalaisista, vaan paikalle eksyneestä Amnis-nuorukaisesta. Kyseinen uros ärsytti Zésiraa tavalla jos toisella suunnattomasti, mutta kaksikon yhdessä nauttima viini sai siitä huolimatta naaraan hakemaan turvaa tämän kainalosta. Mitään vakavampaa ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua, kiitos raitaturkin simahtamisen, eikä Zésira edes herätessään muistanut mitään tapahtuneesta vaan ajoi Amniksen vain tylysti matkoihinsa.
- Kokonaisen kuukauden onnistui Zésira Ederan vahteja pakoilemaan, ennen kuin vasta upseerin virkaan nimitetty Anatre löysi hänet ja hänen pullovarastonsa viimein kartanon puistikosta. Virkaintoinen nuorukainen ryhtyi toki potkimaan laumatonta juoppoa pois Ederan mailta, ja vaikka Zésira teki parhaansa laittaakseen vastaan, joutui hän lopulta nielemään ylpeytensä ja toteamaan, ettei viinin liottamasta kehostaan ollut taistelemaan. Niinpä hän joutui luikkimaan häntä koipien välissä pakosalle.
- Tultuaan häädetyksi Ederasta kääntyi Zésira viimein Herransa puoleen ja pyysi tätä auttamaan itseään, jotta hän pääsisi irti viinakoukustaan ja menneisyydessä rypemisestään. Herra päätti johdattaa suojattinsa Lahkon laivalle toipumaan, mutta ennen lyhyttä uintimatkaa tapasi Zésira laivan ympäristön omistavan Djalan johtajat, Yelenhan ja Serenhan. Koska nuorikko aikoi jäädä oleskelemaan alueelle ainakin joskikin aikaa, päätti hän uudelta häätökäsittelyltä välttyäkseen liittyä sisaruskaksikon laumaan. Liittyminen hoitui nopeasti, jonka jälkeen lahkolainen lähti suorin tein uimaan kohti laivasaarta.
- Uintimatka oli viedä heikkoon kuntoon päässeeltä Zésiralta hengen, mutta Herran avustuksella hän kuitenkin pääsi perille ja jäi hoitamaan itseään takaisin kuntoon. Satunnaisten lahkolaisten lisäksi hän tapasi ensimmäisten päiviensä aikana Djalaan kuuluvan Zecorin, joka oli pulikoinut tutustumaan laumansa rajamailla olevaan saareen. Uros ei Lahkoon kuulunut, mutta vannoi kyllä harkitsevansa tarkkaan liittymistä, joten Zésira suostui sietämään tämän seuraa ja jopa ottamaan harjoitusmatsin tätä vastaan. Tarpeeksi oteltuaan kävi kaksikko vielä jutustelemaan syvällisiä, jonka jälkeen oli Zecorin kuitenkin viimein aika palata pääsaarelle ja Zésiran suunnata etsimään uhrattavaa tarjoavaa kalaparvea.
- Viikkojen kuluessa Zésira toipui ja alkoi hiljakseen käydä mantereen puolella metsästämässä. Yhdellä metsästysretkellä hän sattui jopa päätymään Djalan kokoukseen, jossa laumalaisia infottiin muun muassa lauman neuvonantajan Bangin ja lähetin Henen nimittämisestä kyseisiin virkoihin. Zésira tapasi myös vanhoja tuttuja, joista jotkut olivat ottaneet osaa jopa Hjéresatin sotaan - valitettavasti tosin Puolenkuun riveissä. Kukaan heistä ei kuitenkaan tunnistanut Zésiraa, vaan naaras saattoi keskittyä hengaamaan myöskin kokoukseen saapuneen Zecorin kanssa. Tapaamisen päätyttyä sai naaras jopa viimein houkuteltua susiuroksen mukaan Lahkoon, joten kaikesta huolimatta raitaturkille jäi varsin hyvä maku hänen ensimmäisestä laumakokouksestaan.
- Seuraava kokous, Lahkon pitämä sellainen, jäi Zésiran mieleen kuitenkin edellistä synkempänä tapahtumana. Sen puitteissa nimittäin kävi ilmi, että Lahkon entinen johtohahmo Golube oli kuollut ja että Koeth Musta nousi hänen paikalleen. Hjéresatin tehtävä oli näin ollen täytetty ja ryhmä lakkasi olemasta, mikä sai Zésiran lähtemään kokouksen jälkeen pohtimaan kuulemiaan asioita varsin ristiriitaisin tuntein.
- Aika kuitenkin paransi haavat, ja vaikka Zésira jäikin muistelemaan Hjéresatia kovin haikein mielin, palautui hän lopulta hiljakseen niin ruumiillisesti kuin henkisestikin taas kutakuinkin omaksi itsekseen. Tämä olikin hyvä, sillä eräänä iltana häntä vastaan tuli Djalan hiekkarannalla Benet-niminen uros - ruoskankäyttäjä, kuten raitaturkkikin - joka ei ollenkaan ilahtunut tajutessaan naaraan kuuluvan Lahkoon. Tappeluhan siitä syntyi, ja kahakan päätteeksi pakotti Zésira uroksen vannomaan valan, joka liitti hänet Herran palvelijoihin. Tyytyväisenä työhönsä raitaturkki saattoi jatkaa matkaansa kohti laivasaarta.
- Kahakoinnin jälkeen Zésiran elämä jatkoi mukavan rauhaisaa kulkuaan. Kaiken kukkuraksi hänelle seuraa pitämään sattui Lahkon laivalle etsiytyi Squid-susiuros, jonka naaras oli aikoinaan tavannut laitureilla ja sittemmin Lahkon kokouksessa. Zésira esitteli laivan tuttavalleen ja päätyi lopulta myös näyttämään, miten ruumasta löytyviä huumausaineita käyteltiin. Pinkkien pilvien ja hassujen hämähäkkien haihduttua raahautuivat molemmat koiraeläimet omille tahoilleen nukkumaan.
- Rauha oli kuitenkin tehty rikottavaksi, sillä lopulta Zésiran mukavaa arkea häiritsemään saapui hänen äitinsä Mirada. Kaksikko ajautui melkoiseen kahakkaan keskenään ja lopulta Mirada ilmoittikin saaneensa tarpeekseen tyttärensä perään katsomisesta; mikäli Zésira tahtoisi vielä joskus hänet tavata, olisi tämän itse etsittävä punaturkki tassuihinsa. Vaikka ei pitänytkään liiemmin äidistään, oli ilmoitus Zésiralle järkytys ja sai hänet etsimään jälleen kerran lohtua pullon pohjalta.
- Tällä kertaa Zésira ei onnekseen jämähtänyt viinin pauloihin järin pitkäksi aikaa, vaan muutaman päivän itseään kasailtuaan hän jätti laivan hämyn taakseen käydäkseen metsästämässä pääsaarella. Reissullaan hän tapasi myös vasta Andriaanalle rantautuneen Zoraydan, jonka kanssa nuorikko ei tullut kovin kaksisesti toimeen. Onneksi tilannetta rauhoittamaan saapui kuitenkin Cazadòr-niminen uros, ja tuittupäiset naaraat saivat kääntää kiukkunsa tätä kohden. Jonkin aikaa Cazadòr jaksoikin toimia kaksikon sanallisena nyrkkeilysäkkinä, ennen kuin tämä poistui paikalta ja jätti toisensa pohjimmilta keskenään melko samankaltaisiksi havainneet neitokaiset taas kahden kesken. Zésira tarjosi uudelle tuttavuudelleen Lahkon jäsenyyttä ja Zorayda lupasi harkitsevansa asiaa, ennen kuin hekin jatkoivat kukin omaa matkaansa.
- Jälleen kerran oli Zésira käymässä pääsaaren puolella, kun hän yllättäen haistoi koiraeläimen veren kitkerän katkun ja lähti katsomaan mistä oli kyse. Hämmästyksekseen hän bongasi laumansa alfakaksikon pistelemässä poskeensa sutta, jonka nämä väittivät olleen Ederalainen rajarikkuri. Sisarukset kutsuivat Zésirankin aterialle, mutta kohteliaasti nuorikko kieltäytyi tarjouksesta ja häipyi omille teilleen miettimään mitä ihmettä oli juuri nähnyt.
- Pian tämän jälkeen ristesi Zésiran polku jälleen kerran Zecorin kanssa. Kaksikko vaihtoi kaikessa rauhassa kuulumisia ja oli juuri lähtemässä uimaan hiekkarannalta laivasaarelle, kun jättimäinen puolikuulaisuros Ardante kävi heidän kimppuunsa. Ylivoimastaan huolimatta pärjäsivät lahkolaiset huolestuttavan huonosti, tulivat pahoin murjotuiksi ja saivat lopulta vieläpä tietää, että muitakin puolikuulaisia oli paraikaa laittamassa Lahkon laivalla Herran palvelijoita matalaksi. Lopulta heille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin paeta, eikä etujalkansa telonut Zésira voinut edes tehdä muuta kuin komentaa Zecorin kantamaan hänet äitinsä Miradan luokse parantelemaan vammojaan.
- Sillä siunaaman hetkellä kun Zésira kykeni taas kävelemään edes kolmella jalalla, lähti hän pois äitinsä hoivista vain päätyäkseen Djalan ladolle, jossa nukkuikin jo vanha tuttu läskikasa Ister. Siinähän lahkolaiskaksikolla sitten olikin hupia kerrassaan, kun he kävivät selvittelemään välejään muinaisen kartanojupakan jäljiltä. Juttua riitti tämän lisäksi ties millaisista aiheista. Kun kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä oli viimein puitu, jäi kaksikko kylki kyljessä uinailemaan ladon suojiin.
- Ja sitten oli Djalan aika kokoontua ja kuulla varsin erikoisia uutisia. Kannibaaliksi paljastunut Yelenha oli kuollut, ja paikalleen noussut Hysmi - lahkolainen. Zésira piti tätä äärimmäisen hyvänä uutisena ja päättikin, että jos vain voisi jatkossa jotenkin toimia vielä aiempaa enemmän laumansa hyödyksi, hän sen ilman muuta tekisi.
- Erään kerran eksyi Zésira kenties nostalgiapäissään Ederan kartanon luokse ja kohtasi siellä kanssalahkolaisen mutta myös Ederaan kuuluvan Moonin. Siinähän sitä olikin sitten hupia kerrassaan, kun kyseinen hukka yritti päättää, pitäisikö hänen jättää Zésira rauhaan vai häätää hänet pois. Juttua mutkistamaan saapui kaiken kukkuraksi varsin fanaattinen vartiokaartilainen Fala, jonka kanssa juttu meni saman tien tappeluksi. Koska ei välittänyt saada koko vartiokaartia niskaansa, luikki Zésira hetken nujakoituaan takaisin Djalan maille, sillä eipä kyseessä ollut sentään kuolemisen arvoinen tappelu.
- Muistettuaan kuinka ärsyttävästä porukasta Edera oikein koostuikaan, etsi Zésira suorin tein Hysmin tassuihinsa ilmoittaakseen olevansa valmis ryhtymään miksikä tahansa työntekijäksi Djalalle, mikäli se vain olisi tarpeen. Niinpä Hysmi päätyi nimittämään innokkaan laumalaisen Djalan toiseksi vahdiksi.
- Vähän edellisen jälkeen Hysmi järjesti vallan hämyisän kokouksen laumansa lahkolaisille, joten luonnollisesti myös Zésira otti siihen osaa. Tapaamisessa Djalan johtaja paljasti aikovansa tehdä laumastaan täysin Herralle omistetun, eli käännyttää tai uhrata kaikki sen Lahkoon kuulumattomat jäsenet. Suunnitelma kuulosti mahtavalta, joskin uskaliaalta, ja sitä pohdiskellen lähti Zésira kokouksesta yhdessä Isterin kanssa.
- Isterin kanssa päätyi Zésira hengaamaan myös toiseen kertaan, kun hän löysi noin tsiljanninnen kerran turpiinsa saaneen koirasuden rannalta lyllertämästä.