Klikkaamalla profiilikuvaan!
Darjeth Musta

Virallinen nimi: Darjeth Musta
Etunimen tarkoitus: Lahkokieltä: kulorastas
Kutsumanimet: Tuttavien kesken Darjeth
Sukupuoli: Uros
Laji: Koirasusi
Rotu: Suden lisäksi mm. salukia ja belgianpaimenkoiraa
Ikä: Kolme ja puoli vuotta
Lauma: Befalas
Asema: Alfa
Ryhmittymät: Syntyperäinen lahkolainen, kuuluu myös SuurSukuun

Menneisyys:
Darjeth Musta syntyi kahden sisaruksensa kanssa lahkolaisten näkökulmasta katsottuna hyvin merkittävään sukuun, josta kertoo varsin selvää tarinaansa jo uroksen turkin sävyyn viittaava lisänimikin. Hän on suoraan alenevassa polvessa sukua lahkolaisuuden Andriaanalle tuoneelle Misery Mustalle, ollen Miseryn pojan Koeth Mustan ja tämän puolison Ileya Kermaharjan ensimmäiseen pesueeseen kuuluva jälkeläinen. Jokainen kyseisen katraan pennuista nimettiin erilaisten lintujen mukaan, Darjethin saadessa osakseen samaan lintuheimoon isänsä Mustarastas-nimen kanssa kuuluvan Kulorastaan.

Koska molemmat pentujen vanhemmista olivat vankkoja Lahkon kannattajia, kasvattivat he toki katraansakin tiukasti Herran kansalaisiksi. Asian teki varsin helpoksi se, että sukujuurtensa takia kuuluivat Darjeth sisaruksineen Lahkoon jo oikeastaan ennen syntymäänsä, minkä tähden halu kyseisen uskonnon tavoille opettelemiseen oli jokaisella olemassa alusta asti jossakin mielen sopukoissa. Muiden tavoin kasvoi Darjethkin siten oikein lahkomyönteiseksi ja Herraa kunnioittavaksi nuorukaiseksi, joka tunsi jo pienestä pitäen suunnatonta uskollisuutta myös perhettään ja sukuaan kohtaan. Hän tuli niin siskonsa Vanesan kuin veljensä Mesjerinkin kanssa toimeen mitä mainioimmin ja vietti näiden kanssa useita riemuntäyteisiä hetkiä perheen kodikseen omaksuman laivan ympäristössä. Myös vanhempiinsa uros oli hyvin kiintynyt, muttei toki kuitenkaan siinä määrin, ettei olisi tahtonut aikanaan muiden pentujen tavoin lähteä omille teilleen elinympäristöään tutkimaan. Häntä kiinnosti erityisen suuresti tutustua koko laajaan sukuverkostoonsa jäseniin, sekä ottaa selvää suvun aikaisemmista vaiheista ja tapahtumista. Sukunsa historian tuntemisen kautta Darjeth unelmoi voivansa jonakin päivänä tulla yhtä mahtavaksi lahkolaiseksi, kuin suorastaan legendaksi noussut isoisänsä Misery Musta joskus oli ollut.

Darjeth aloitti taipaleensa liittymällä Befalasin laumaan osaamatta arvata, mihin päätös tulisi hänet johtamaan. Pian tämän jälkeen suoritti Lahko nimittäin ovelan vallankaappausjuonen, jonka likaisimmista yksityiskohdista nuori uroskaan ei ollut tietoinen, ja kohotti yhden omista joukoistaan uudeksi johtajaksi. Kulorastas sai tilaisuuden todistaa kykynsä ja lojaaliutensa pikemmin kuin oli aavistanutkaan, sillä isänsä antoi lauman johtajuuden nimenomaan hänen tassuihinsa. Alku oli totta kai hankala eikä asioita ainakaan helpottanut se, että kohta sai nuorukainen aina vain lisää vastuuta joutuessaan muiden perheenjäsentensä tavoin ottamaan hoteisiinsa yhden erään sukulaisensa pennuista, jotka olivat jääneet vaille hoitoa. Yovic-nimisen naaraan kasvatus kietoutui tilanteen huomioon ottaen siis tiiviisti lauma-asioiden ympärille ja nuorikko saikin kuulla vähintään yhtä paljon johtajuuden haasteista kuin vaikkapa metsästyksestäkin. Yovic ei valittanut, mutta sen sijaan karkaili kyllä tuon tuosta omille pikku seikkailuretkilleen, joiden aikana sai huoltajansa kasvattaa harmaita karvoja murehtiessaan hänen kohtaloaan. Lisäksi ongelmia aiheutti pennun biologinen emo, Mihei, joka ei ollut kyennyt pitämään huolta jälkeläisistään ja tuli vaivoin toimeen itsekään, mutta tuotti kyllä kanssaeläjilleen harmia kuin vakavampikin kiusankappale.

Vaan jos uskoi Darjeth aikaisemmin omanneensa murheita, muisteli hän pian noita aikoja suorastaan kaihoten, kiitos Puolenkuun klaanin. Mokoma sukukunta nimittäin otti ja murhasi monien muiden muassa nuorukaisen emon Ileyan sekä pian myös melkein jo aikuistuneen Yovicin ilman, että Darjeth kykeni tekemään asialle mitään. Toki hän kävi perheensä ja muiden lahkolaisten kanssa kostamassa tekoset ottamalla puolestaan useita Carmikseen pesiytyneitä klaanilaisia hengiltä, mutta ei se silti tuonut menetettyjä läheisiä takaisin.

© Tucci

Suku:
Isä: Koeth Musta (Lara)
Äiti: Ileya Kermaharja (Tucci)
Sisko: Vanesa Musta (Tucci)
Veli: Mesjer Musta (Wolf)

Luonne ja käyttäytyminen:
Darjethin itsestään luoma ensivaikutelma saattaa monen andriaanalaisen mielestä olla jokseenkin ristiriitainen, sillä vaikka uros esittelee itsensä lähes aina lahkolaisjuurista kielivän lisänimensä kera, ei hän ole mitenkään murhanhimoinen tai uhkaava tapaus, kuten Herran palvelijoista usein tavataan kuvitella. Ulospäin tummaturkki vaikuttaa sen sijaan olevan keskivertososiaalinen, kanssaeläjiensä asioista selvästi kiinnostunut ja vieläpä melkoisen ystävällinenkin nuorukainen. Tällainen yleiskäsitys uroksesta pitää kyllä osittain paikkansa, muttei kenties aivan niistä syistä, jotka saattaisivat useimmilla nousta ensimmäisinä mieleen. On kyllä totta, että Darjethia kiinnostavat suuresti etenkin Andriaanalla pitkään eläneiden ja sen historiaa tuntevien koiraeläinten tarinat, mutta useimmiten hän pyrkii kääntämään keskustelun kulun puhekumppaniinsa myös siitä syystä, ettei tahdo kertoa omista asioistaan paljoakaan. Uros ei nimittäin uskalla suoda lainkaan luottamusta satunnaisille vastaantulijoille, sillä hän pelkää kaiken suustaan päästämänsä voivan kääntyä tavalla tai toisella häntä itseään vastaan. Kyseisen pelon alkulähteillä piilevät nuorena kuullut tarinat ja varoitukset huolimattomia lahkolaisia lahtaavista puolikuulaisista sekä muista tahoista, joilla on sitä tai tätä joko Herran kansaa tai nimenomaan SuurSukua vastaan. Äärimmäinen varovaisuus omien asioidensa levittelemisen suhteen on johtanut muun muassa siihen, että tummaturkki on ottanut vakituiseksi tavakseen vastata liian henkilökohtaisiin kysymyksiin vastakysymyksellä, mikä riittää useimmiten kääntämään puhekumppanin huomion toisaalle. Kyseinen käytäntö on huomattavasti toimivampi kuin esimerkiksi epäkohtelias vaikeneminen, sillä nuorukainen ei epäluuloisuudestaan huolimatta tahdo useinkaan lopettaa antoisaa keskustelua ja ilman hyvää syytä loukata lajitovereita käytöksellään.

Lahkolaisuudestaan sekä maineikkaasta suvustaan Darjeth on erittäin ylpeä. Kunnioituksesta molempia edellä mainittuja kohtaan hän kertoo uskonnostaan siitä kiinnostuneille suhteellisen vapautuneesti siihen nähden, kuinka syvälle hän piilottaa melkeinpä kaikki muut itseään koskevat asiat. Ajatuksiaan ei tummaturkkilla ole kuitenkaan tapana tuputtaa eikä hän etenkään tahdo pakottaa väkivalloin ketään Lahkoon liittymään, sillä hän on vahvasti sitä mieltä, että Herra ansaitsee palvelijoikseen vain tehtäväänsä koko sydämestään toteuttavia olentoja. Uros säälii kovasti muita jumaluuksia palvelevia lajitovereitaan, sillä vaikka hän useimmista muista lahkolaisista poiketen uskookin, ettei hänen Herransa ole ainoa olemassa oleva jumala, on Hän ehdottomasti ainoa palvelemisen arvoinen. Vastaavasti niitä, jotka kieltävät yksiselitteisesti kaikkien jumaluuksien olemassaolon, Darjeth halveksuu ja kummeksuu sydämensä pohjasta. Vaikkei uros yleensä suosi uhrauksissaan muita koiraeläimiä, saattaa hän tehdä poikkeuksen täysiksi ateisteiksi tunnustautuvien kohdalla, sillä uhraus on tummaturkin mielestä ainoa keino "pelastaa" moiset uskonsa tyystin menettäneet olennot. Kaikki muut ovat hänen ajatustensa mukaan potentiaalisia kääntymään Lahkoon vapaaehtoisesti, kunhan Herran palvelijat vain opastavat näitä kärsivällisesti oikealle tielle.

Darjeth on vanhempiensa toimesta perehdytetty taistelemisen saloihin, mutta mitenkään innokkaaksi tappelijaksi urosta on vaikea väittää. Hän kyllä puolustautuu raivokkaasti tarpeen tullen ja käyttää hampaitaan sekä sopusuhtaista ruumiinrakennettaan näppärästi hyödykseen, mutta äärimmäisen harvassa ovat ne tilanteet, kun Musta itse kahakan aloittaa. Urosta ei nimittäin ole ollenkaan helppo saada suuttumaan, sillä osuvat loukkaukset sekä muut kipakat sanat saavat hänet tulistumisen sijasta pikemminkin masentumaan. Sisimmiltään nuorukainen taitaa muutoinkin olla hivenen pessimismiin taipuva tapaus, vaikkei hän kyseistä seikkaa liiaksi edes perheensä kesken kuuluttele, jottei tulisi halveksituksi moisen "heikkouden" takia. Herran palvelemisen ohella uroksen elämän suurin tavoite, tai ehkä pikemminkin haave, on nimittäin sukunsa moitteettoman kunniakas edustaminen, eikä hän tahdo siten antaa sukulaisilleen yhtään syytä katsoa itseään kieroon. Tämän takia Darjeth on perheeseensä liittyvissä asioissa äärimmäisen tottelevainen ja tunnollinen ja tekee käytännössä mitä hyvänsä, kunhan joku tarpeeksi vaikutusvaltainen SuurSuvun edustaja vain sattuu pyytämään. Palvelualttiutta lisäävät myös paimenkoiran geenit, jotka saavat Darjethin tuntemaan suurta tyytyväisyyttä, mikäli hän pystyy onnistuneesti suoriutumaan hänelle annetuista hommista. Näiden ominaisuuksien ansioista sukunsa on uskonut urokselle niinkin vastuullisen tehtävän, kuin laumansa Befalasin johtajuuden. Alfana nuorukainen tekee parhaansa ollakseen luotettava, vastuuntuntoinen ja turvallinen johtohahmo, joka ei suin surminkaan pakottaisi laumalaisiaan esimerkiksi Lahkoon vasten näiden tahtoa - hän kun ei halua toistaa Afuelissa koettua rajua vallankaappaustragediaa, joka lopulta päättyi Lahkon kannalta kovin epäedullisella tavalla. Sen sijaan hän pyrkii toistaiseksi lähinnä osoittamaan, että Befalas johtajineen voi olla yhä mitä mainioin lauma, vaikka alfansa Herran palvelijoiden joukkoon kuuluukin.

Ulkomuoto:
Darjeth on ulkonäöllisesti melkoisen suora sekoitus molempia vanhempiaan sekä näiden suvuista peräisin olevia koiraeläinlajeja ja -rotuja. Hänen turkkinsa on kauttaaltaan pikimustaa ja melko kiiltävää, kuten isällään Koethilla, karvan pituuden kuitenkin vaihdellessa eri puolilla kehoa merkittävästi. Selvästi pisimmät tupsut löytyvät uroksen poskilta ja runsasturkkisesta hännästä, joka kastuessaan muuttuu jopa epämiellyttävän painavaksi kannatella. Hieman keskimääräistä pidempää karvaa on lisäksi nuorukaisen vatsan alla, rinnuksissa sekä kaulalla, vaikkei viimeksi mainittua ympäröivä turkki belgianpaimenkoiramaisen tuuheaa kaulusta sentään muodosta. Hopeisin renkain koristellut korvansa (kolme korua per korva) ovat sen sijaan niin suurehkolta kooltaan kuin muodoltaan ja kiinnittymiskohdan hapsuiltaankin varsin selvästi kyseisen paimenkoirarodun peruja.

Uroksen päänseutu on kokonaisuudessaan sopusuhtainen ja jopa kaunispiirteinen, kallon ollessa litteä ja siro, muttei kuitenkaan sentään salukimaisen hentoinen. Kenties suden perimästä johtuen on leuoissaan pään muotoon nähden ihan merkittävissä määrin purentavoimaa, samaisten perintötekijöiden kaiketi vaikuttaessa myös tummaturkin jalkoihin, jotka ovat suhteellisen vankat, keskimittaiset ja voimakkaat. Muutoinkin susiesi-isiensä ansiosta Darjeth omaa kehossaan niin normirakenteista salukia kuin belgianpaimenkoiraakin hitusen verran kestävämpää tekoa olevan lihaksiston ja luuston, vaikka onkin samalla onnistunut sisällyttämään ulkomuodossaan myös osan edellä mainittujen koirarotujen sulavalinjaisuudesta. Kaikesta kiitos mitä mainioimmille perintötekijöille.

Säkäkorkeudeltaan nuorukainen on kutakuinkin keskivertosuden luokkaa, tarkemman määritelmän keikkuessa noin 75 cm:n tienoilla. Hänen hieman vinot silmänsä ovat syvän tummansiniset, värisävyn vaihdellessa valaistuksen mukaan lähes mustasta kauniisti kiiltelevään safiirinsiniseen. Turkkinsa värin sekä lisänimensä mukaisesti niin Darjethin kirsu, polkuanturat kuin kynnetkin ovat tyystin mustat.

© Ish

>> Profiilikuva

Pelaaja: hitodama
Pelipaikka: Andriaana

Hyväksytetty pelattavaksi: 14.5.2010
Hahmohistoria: Darjeth on siitä hauska kaveri, että se on ollut vaihtelevalla menestyksellä tekeillä aina vuoden 2007 lopusta alkaen. Tuolloin ensimmäistä kertaa tästä pentueesta kuulin ja hetken harkitsinkin hahmon (joka oli silloin naaras) tekemistä, mutta päätin kuitenkin antaa olla. Paria vuotta myöhemmin, kun pentue alkoi olla hitusen ajankohtaisempi, mietin ja luovuin vielä jokusen kerran (nyt urokseksi muuttuneen) hahmon luomisesta, kunnes viimein 2010-vuoden alussa päätin lopullisesti Darjethin itselleni nappaavani. Ulkomuoto hahmolle oli jo valmiina, mutta nimen kehitteleminen oli suoranaisen työn ja tuskan takana. Ilokseni on kuitenkin todettava, että loppujen lopuksi olin valitsemaani nimeen hyvin tyytyväinen.
Oma mielipide: Olen aina tietyllä tasolla rakastanut yksiväristen hahmojen simppeliä kauneutta, mutta silti vasta Darjeth on ensimmäinen oma yksivärinen hahmoni. Jo pelkästään tästä syystä pidän koko komeasta pojasta enemmän kuin vain vähäsen.

Nippelitietopankki

Sekalaisia faktoja

Sitaatteja

"Minä taas olen Darjeth Musta. Ei ehkä aivan niin korea nimi kuin sinulla, mutta kertoo kuulemma melko paljon omistajastaan."

© Tucci © Tahmis

© Ish © LR

© hitodama © KAPA

Elämää Andriaanalla
© Mayelia

Tavatut:
Vanesa Musta (Tucci) - tulee erittäin hyvin toimeen [sisko]
Mesjer Musta (Wolf) - tulee hyvin toimeen [veli]
Koeth Musta (Lara) - kunnioittaa erittäin suuresti [isä]
Ileya Kermaharja (Tucci) - rakastaa ja kunnioittaa [äiti]
Flenje (Tucci) - tulee hyvin toimeen [sukulainen]
Garnet Kaukamieli (Saalistaja) - positiivinen tuttavuus [serkku]
Roccio (Tucci) - sekavia tunteita [sukulainen]
Hysmi (Tucci) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Bedio (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Hallantuoja (kawaii) - neutraali tuttavuus
Sirka Aamunkajo (hitodama) - positiivinen tuttavuus
Aruk (Raura) - neutraali tuttavuus
Osiris (Tintti) - negatiivinen tuttavuus
Mérit Arotuuli (narri) - positiivinen tuttavuus
Fealicy (Tucci) - sekavia tunteita, positiivinen tuttavuus [sukulainen]
Riv'zcha (Tintti) - suhtautuu varauksella [sukulainen]
Acrydis (Kaamoksensusi) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Yovic (Mezzi) - huolehtii ja välittää [kasvattipentu]
Karma (narri) - neutraali tuttavuus
Meresger (narri) - neutraali tuttavuus
Hene Surusilmä (Tintti) - positiivinen tuttavuus
Illuminati (Tintti) - erittäin positiivinen tuttavuus
Squid (kawaii) - neutraali tuttavuus
Franj (kawaii) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Lucia Alekto (Karelyon) - neutraali tuttavuus
Hurme (Swildy) - positiivinen tuttavuus
Veodyrn (Swildy) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Swindler (Maya) - negatiivinen tuttavuus
Edel (Neftichan) - positiivinen tuttavuus [sukulainen]
Ister (Lara) - neutraali tuttavuus
Ena (Tucci) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Mihei Kultatassu (Tucci) - erittäin negatiivinen tuttavuus [sukulainen]
Renea (kawaii) - neutraali tuttavuus
Pihka (Tucci) - neutraali tuttavuus
Jiekna (Kaamoksensusi) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Tähkä (kawaii) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Jäkälä (Tucci) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Minnel (Kirsikkasilmä) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Nimro (Swildy) - neutraali tuttavuus [sukulainen]
Hazar-Shual (Tintti) - hyvin negatiivinen tuttavuus
Domino (Tintti) - neutraali tuttavuus
Morango (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Amoreira (Mayelia) - neutraali tuttavuus
Viviaine Unisieppari (Sparrow) - neutraali tuttavuus
Fawn (Ish) - neutraali tuttavuus
Santtu/Warar (Mayelia) - positiivinen tuttavuus
Sycla (LR) - neutraali tuttavuus
Firnahach (LR) - positiivinen tuttavuus [sukulainen]
Erroneous (Raapustaja) - neutraali tuttavuus
Kafir Mustaharjas (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Amnis (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Zecor (Mezzi) - neutraali tuttavuus
Huchtat Peuskons (Tahmis) - neutraali tuttavuus
Senjiro (Sparrow) - neutraali tuttavuus
Remon (Sparrow) -neutraali tuttavuus
Taram (kawaii) - neutraali tuttavuus
Joseph (kawaii) neutraali tuttavuus
Casok (Swildy) - neutraali tuttavuus
Rénfais (Zizuka) - neutraali tuttavuus
Shichiyou (Santzu) - neutraali tuttavuus
Prishel (Mayelia) - negatiivinen tuttavuus
Antares (LR) - negatiivinen tuttavuus
Lancelot (Sassa) - negatiivinen tuttavuus
Uriel (Kirsikkasilmä) - negatiivinen tuttavuus
Hallucination Aurora (Kaamos) - neutraali tuttavuus
Kekouan (Kaamos) - vihaa ja kantaa kaunaa
Lovrenc (Tucci) - negatiivinen tuttavuus
Uljas Omeletti (Tucci) - negatiivinen tuttavuus
Rubus Jr. (Sykomori) - negatiivinen tuttavuus
Uljas II (Sykomori) - negatiivinen tuttavuus
Quanta (Lara) - negatiivinen tuttavuus
Vendetta (Sykomori) - negatiivinen tuttavuus
Quisne (Kirsikkasilmä) - positiivinen tuttavuus
Haunir (Hades) - positiivinen tuttavuus
Sarthois (Khasuri) - neutraali tuttavuus
Faeryl (Iltaneth) - neutraali tuttavuus
Ginger (Raapustaja) - neutraali tuttavuus
Nitta (messa) - neutraali tuttavuus

Pelit:
Päivä seikkailijoina, Djalan hiekkaranta, 5.7.2010 - 19.2.2011
Uljaat lahkolaiset, Lahkon laiva, 12.7. - 14.12.2010
Synkkä maisema, synkkä maailma, Befalasin puro, 27.10. - 17.12.2010
YP Vanhan loppu on uuden alku, Befalasin niitty, 17.12. - 18.12.2010
Mustaa verta (yksinpeli), Befalasin niitty (random-ropetus), 3.1.2010
Muuttuva maailma, Afuelin kuumat lähteet, 19.12.2010 - 2.5.2011
Alfoja ja idoleita Afuelin joki, 11.2. - 15.6.2011
Koko maailma edessämme, Befalasin kalliomuodostelma, 14.2. - 3.4.2011
Uusia tuulia - Lahkon YP, Lahkon laiva, 3.5. - 4.5.2011
Valtapeliä vasta-alkajille, Befalasin niitty, 5.5. - 1.10.2011
Toisella musta turkki, toisella sydän., Befalasin kalliomuodostelma, 15.6. - 3.11.2011
Leijonaa mä metsästän, Befalasin havumetsä, 3.11.2011 - 19.5.2012
Hullun eväs ensin syödään, Befalasin suo, 29.10.2011 - 15.2.2012
Arvokasta armonaikaa, Afuelin vuoret, 16.3. - 6.4.2012
Pääkallokiitäjä, Djalan lehtimetsä, 15.3. - 6.4.2012
Hirttotuomio, Djalan hiekkaranta, 6.4. - 20.5.2012
Lännestä itään jatkoi matkaansa tuuli, Befalasin puro, 12.4. - 9.5.2012
Haaremi hajaantuu, Befalasin kalliomuodostelma, 20.5. - 2.9.2012
Muistinko kertoa, Befalasin niitty, 26.6. - 28.12.2012
Viiden minuutin hiljaisuus verilöylyn uhreille, Lahkon laiva, 12.9. - 17.11.2012
Kostoisku, Carmiksen nuotiopaikka, 14.11.2012 - 27.2.2013
Innocent and unaware, Befalasin kalliomuodostelma, 2.1. - 29.1.2013
Mustia pilviä horisontissa [YP], Befalasin niitty, 25.2. - 18.11.2013
Kusti polkee, Befalasin havumetsä, 25.3. - 27.5.2013
Valvova silmä, Befalasin havumetsä, 2.5.2014 - käynnissä

Tapahtumat:

Kuvagalleria

© LR © LR, hitodama, Hades © Tucci © Mayelia © hitodama © Lara © Tucci © Swildy © Mayelia © Mayelia
© Tucci © Mayelia Darjethit © Tucci, Mezzi, Mayelia © Swildy © Kammo © hitodama © hitodama © LR © Tucci © Mezzi © kawaii © Swildy © hitodama & Maya © Tucci
© Ish © hitodama © Tucci © Mörl © SiuSiu © Tintti © Tucci © hitodama © hitodama © LR © Saranna © Tucci © hitodama © hitodama