hitodaman tilaustyöt

Tilaustyöni ovat auki suurimman osan ajasta, joten niistä voi vapaasti lähettää kyselyitä sähköpostiini hitodama89(ät)gmail.com tai yksityisviestillä sosiaalisen median kautta. Piirrän lähinnä sarjakuvamaisia eläimiä, erityisesti koira- ja kissaeläimiä, jyrsijöitä, kaneja ja fantasiaeläimiä. Myös ihmiset ja ihmisenkaltaiset olennot onnistuvat, mutta toisaalta esimerkiksi realistiset tyylit tai työt joiden olisi tarkoitus sisältää runsaasti teknologiaa tai arkkitehtuuria eivät ole alaani.

Tilaustyöprosessi kulkee kutakuinkin näin:
- Sinä lähetät minulle viestiä tilaustyöstä ja kerrot millaisesta kuvasta olet kiinnostunut: mitä se esittäisi, millaista tekniikkaa toivot minun käyttävän, millainen budjetti sinulla olisi kuvan hinnan suhteen mielessä ja kuinka nopeasti kuvan tulisi olla valmis. Pidä mielessä, että tarvitsen vähintään yhden referenssikuvan hahmosta/eläimestä/olennosta jonka toivot minun piirtävän!
- Minä lähetän sinulle viestin, jossa hyväksyn tai kieltäydyn työstä tai pyydän siitä lisätietoja. Kieltäydyn yleensä ainoastaan jos minulla on jokin este jonka takia en voi/ehdi piirtää sitä juuri nyt, mutta varaan myös oikeuden kieltäytyä jos pyydät minua piirtämään jotakin mikä saa oloni todella epämukavaksi.
- Kun olemme yhtä mieltä sopimuksen kaikista yksityiskohdista, sinä maksat joko osan työn hinnasta tai koko summan hinnan minulle tilisiirrolla, riippuen siitä mitä olemme sopineet. Jos maksoit vasta osan summasta tässä vaiheessa, näytän sinulle luonnoksen kuvasta sen valmistuttua. Voit tässä vaiheessa pyytää tekemään pieniä muutoksia työhön jos se on tarpeen, jonka jälkeen maksat lopun sovitusta summasta ja teen työn valmiiksi. Mikäli maksoit koko työn kerralla, näytän sen sinulle ensimmäisen kerran vasta koko kuvan valmistuttua. Ensin mainittu tapa vie luonnollisesti enemmän aikaa kuin jälkeen mainittu, mikä on hyvä pitää mielessä jos tarvitset valmiin kuvan mahdollisimman nopeasti.
- Jos valmis kuva sisältää virheitä (väärä silmien väri, värittämättä jäänyt kohta tms.) tai jos toivot siihen tehtävän muita hyvin pieniä muutostöitä, voin tehdä ne ilman erillistä maksua. Jos muutostyöt ovat kuitenkin sellaisia, että niiden tekeminen veisi yli kymmenisen minuuttia aikaa, voin pyytää niiden tekemisestä lisämaksua.
- Ellei toisin sovita, sinulla on lupa ladata tilaamasi kuva esim. sosiaaliseen mediaasi tai muihin nettigallerioihin, kunhan mainitset sen yhteydessä kuka sen on tehnyt. Samoin minulla on oikeus lisätä kuva nettisivuilleni ja sosiaaliseen mediaani, mutta voin jättää tilaajan nimen mainitsematta jos sitä erikseen toivotaan. Saat myös esimerkiksi teettää kuvasta itsellesi printin tai vaikka mukin, mutta et saa myydä kyseisiä tuotteita ellei siitä ole sovittu kanssani jo tilaustyötä suunniteltaessa.

Tilaustöideni hinta määrittyy sen mukaan, kuinka paljon aikaa niiden tekemiseen kuluu. Hinta on 3 € per 15 min, joten tunnin aikaa vaatinut kuva maksaa siten 12 €. Yleensä hyväksyn töitä, jotka sijoittuvat välille 15min/3€ ja 3h/36€, mutta poikkeustapauksista voidaan neuvotella.

On pääasiassa neljä eri tekijää, jotka vaikuttavat kuvan vaatimaan aikaan: leikkaus, yksityiskohtien määrä, viimeistelyn määrä ja piirtotyyli.
- Leikkaus tarkoittaa sitä, kuinka paljon piirtämisen kohteesta näytetään, esim. pääkuva tai kokovartalokuva.
- Yksityiskohtaisuus kertoo siitä, kuinka paljon esim. värejä ja kuvioita hahmon designiin kuuluu.
- Viimeistely kertoo siitä, jätetäänkö kuva esim. luonnokseksi, väritetäänkö se ja tehdäänkö siihen varjostuksia.
- Tyyli taas tarkoittaa laajaa valikoimaa asioita, mutta lähinnä työskentelyvälineitä ja -tapoja, esim. vesivärejä, puuvärejä tai digitaalisen piirto-ohjelman erilaisia siveltimiä.

Tässä yksi esimerkki siitä, kuinka kuvan viimeistelyn taso vaikuttaa vaadittuun aikaan ja siten myös hintaan:

Luonnosteltu, 15 min, 3 €

Puhtaaksipiirretty, 30 min, 6 €

Väritetty, 45 min, 9 €

Varjostettu, 60 min, 12 €

Viimeistelty, 135 min, 27 €

Lisää erilaisia esimerkkejä löydät halutessasi tilaustyöinfon englanninkielisestä versiosta. Suosittelen lämpimästi vähintään vilkaisemaan niitä, jos olet kiinnostunut jonkin tietyn tyylisen työn tilaamisesta.

Muut kuin kuvataiteelliset tilaustyöt

Olen vuosien varrella värkännyt paljon muutakin kuvataiteen lisäksi ja tehnyt jokusia normista poikkeavia tilaustöitäkin. Aiheina ovat olleet mm. nettisivut, kirjallinen tuotanto sekä pirtanauhatekniikkaa hyödyntävät rannenauhat. Jos olet kiinnostunut jostakin tämän kaltaisesta tilaustyöstä, ota minuun yhteyttä tämän sivun alusta löytyvällä sähköpostiosoitteella, niin katsotaan osaanko olla avuksi! Hinnat toimivat pääasiassa samoin kuin kuvataiteen suhteen, eli taksani on 12 euroa per tunti.