Time won't heal this damage anymore | don't turn your back at me | I won't be ignored!

Klikkaamalla esittelykuvaan

...R.E.L.I.A.M...

Nimi: Reliam Miraka
Sukupuoli: Mies
Ikä: 22 vuotta
Asuinpaikka: Stuckald City
Koordinointititteli: Aloittelija (A) 17 p
Pokémonit: scizor, shelgon, nidorino, milotic, jynx
Salimerkit:
Zaumlan salimerkki Lemidaen salimerkki Ruinuyn salimerkki Ruinuyn salimerkki

Ulkonäkö:
Reliam olisi yleisolemukseltaan suhteellisen tavanomainen miehenalku ja yltäisi kutakuinkin 185 cm:n pituuteen, ellei ulkomuotonsa huomiota herättävin piirre sitä varsin kriittisesti haittaisi: molemmat jalkansa ovat nimittäin hieman polven alapuolelta poikki. Tästä syystä teräväpiirteinen ja usein jokseenkin väsyneen olemuksen omaava stuckaldilainen käyttää liikkumiseensa pyörätuolia, jolla etenemisen hän hallitsee pientä temppuilua myöten melko näppärästi. Liikkumavälineen käyttäminen on kehittänyt etenkin miehekkeen ylävartalon lihakset huomattavan kestäviksi, mitä kompensoidakseen hän varta vasten treenaa myös jalantynkiään, jottei näyttäisi turhan epäsopusuhtaiselta.

Nuorukaisen kasvot ovat jokseenkin kulmikkaat ja etenkin suora nenä on myös suhteellisen kookas. Ruskeiden silmien ilmeikkyyttä tehostavat tuuheat kulmakarvat, siinä missä leuassaan taasen törröttää pieni parrantupsu. Hiuksensa on leikattu niin, että ne ovat takaa hyvinkin lyhyet ja pitenevät sitä mukaan, mitä lähemmäksi sinne tänne sojottavaa otsatukkaa tullaan. Leikkaus saa ruskeassa kuontalossa aikaan pienen liukuväriefektin, jota Reliam vielä värjäyttämällä tehostaa. Vaatetuksessaan hän suosii huomiota herättämättömiä malleja ja värejä, sillä pyörillä liikkuva olemuksensa kerää mielestään aivan tarpeeksi katseita ilman vaatteilla korostamistakin. Väriskaala koostuu näin ollen lähinnä kaikesta siitä, mikä jää mustan ja valkoisen väliin ja eksyy välillä vierailemaan jossakin sinisen suunnalla. Saliotteluista tienaamansa arvomerkit mies kiinnittää kulkupelinsä takaosasta löytyvään reppuun.

Luonne:
Luonteeltaan Reliam on aina ollut itsevarma ja suorasanainen kuumapää, joka tahtoessaan kuuluu ja näkyy kauaksikin. Periaatteessa hän on sitä yhä, vaikkakin pyörätuoliin joutuminen on hillinnyt huomattavasti hänen haluaan tulla kenen tahansa tuntemattoman huomioimaksi - vammautuneeseen kohdistuva huomio kun ei aina ole sellaista, että sitä jokseenkin ylpeä miehenalku tahtoisi saada osakseen. Tämän takia nuorukainen onkin nykyisin uudessa seurassa usein jokseenkin pidättyväinen niin kauan, kunnes selviää aikooko vieras käydä kommentoimaan jotenkin negatiivisessa mielessä hänen rajoittuneisuuttaan. Mikäli pyörätuoliin ei kiinnitä sen suurempaa huomiota, yltyy miekkonen nopeasti miellyttävän puheliaaksi ja sanavalmiiksi tuttavuudeksi, joka nauttii kovasti etenkin ikäisestään seurasta sukupuoleen katsomatta. Hän osaa jutella ja etenkin laskea leikkiä enemmän tai vähemmän sarkastiseen sävyyn liki aiheesta kuin aiheesta, eikä taatusti jätä sijaa kiusalliselle hiljaisuudelle. Vaan jos hänelle erehtyy heittelemään hyviä vitsejä moottoria vailla olevasta nelipyöräisestään, saa nopeasti joko katsella loittonevaa selkää tai huonona päivän kohdata tunteitaan purkavan tuittupään sanallisen ja joskus jopa fyysiseksikin yltyvän raivonpurkauksen. Jalkojen menetys on nimittäin Reliamille kuin punainen vaate, jota hän ei siedä katsella: hän ei tahdo puhua siitä, alistua sen asettamiin rajoitteisiin eikä etenkään ottaa vastaan sääliä sen takia. Jokseenkin ikävää kanssaihmisten kannalta on myös se, ettei nuorukainen siedä myötätunnon kerjäämistä tai muita heikkouden merkkejä itsensä lisäksi muissakaan ihmisissä, etenkään miehissä, ja katsoo surkimuksiksi luokittelemiaan tovereita helposti nenänvarttaan pitkin.

Pokémonkouluttajana - joksi Reliam ryhtyi oikeastaan pakon sanelemana - nuorukainen on vähän kaksipiippuinen tapaus. Hän ei suoraan sanottuna ole mikään suuri pokémonien ystävä, eikä etenkään pidä noiden eläinmäisten olentojen inhimillistämisestä, mutta toisaalta hän on jo urheilijataustansakin takia hyvin kilpailuhenkinen. Näin ollen hän pitää kyllä ottelemisesta ja muunkinlaisista kilpailuista, mutta pokémonien turha hyysääminen ei häntä kiinnosta. Tästä syystä lieneekin vain hyvä, ettei mies huoli haltuunsa turhan heiveröisiksi joko luonteeltaan tai lajiltaan katsomiaan olentoja, sillä sellaisilla olisi varmastikin hyvin kovat oltavat hänen hoteissaan. Tiettyjä tyyppejä, kuten normalia ja bugia, hän myös ylenkatsoo jo pelkästään näiden hyödyttömän maineen vuoksi. Kuten arvata saattaa, ei Reliam osaa myöskään niellä tappiotaan järin arvokkaasti, mistä syystä hän mieluummin laittaa niin itsensä kuin pokémoninsakin kulkemaan vaikka helvetin tulten lävitse, kuin perääntyy vapaaehtoisesti eteensä asetetusta haasteesta. Jos nuorukainen kokee rautaisesta tahdonvoimastaan huolimatta tulleensa päihitetyksi, saattaa hän tilanteesta riippuen joko räjähtää siihen paikkaan tai varastoida raivonsa myöhemmin purettavaksi, mutta jossain vaiheessa epäonnistumisen tuoman tuskan on kuitenkin aina päästävä ulos. Tämän tapahtuessa on jokaisen tappiota edesauttaneen viisainta pysytellä turvallisen välimatkan päässä miehen kostonhimon tieltä.

Vaikka onkin selvästi ulospäinsuuntautunut ja tunteidensa mukaan elävä kaveri, joka ei pelkää iloita tai raivota muiden ihmisten edessä, ei Reliamia nähdä käytännössä koskaan itkemässä tai muutoin purkamassa suruaan. Julkinen väniseminen ja tuskan vuodattaminen ovat nimittäin hieman sovinistisiakin aatteita omaavasta nuorukaisesta naisten hommia, joihin ei yhdenkään miehen pitäisi sortua. Yksin ollessaan saattaa Reliam toki suoda joitakin haikeita ja katkeria ajatuksia niin jalkojensa menettämisen kuin esimerkiksi myös kurjasti päättyneen parisuhteensa suunnalle, mutta yleensä hän koettaa työntää moiset ajatukset mahdollisimman kauas syrjään. Osittain tästä syystä hän kärsii ajoittain pahastakin unettomuudesta, joka tuntuu piirtäneen pysyvät silmäpussit nuorukaisen kasvoille. Valvotut yöt mies on tottunut viettämään häntä hieman hävettävän ja siten piilossa pidetyn harrastuksen, valokuvaamisen, parissa. Yön pimeydessä on toki hankala onnistuneita kuvia napsia, mutta lopputuloksen ulkomuoto ei varsinaisesti olekaan vammautuneelle se homman tärkein pointti, vaan hän haluaa vain saada pitkät minuutit kulumaan kameran säätöjä loputtomiin räpläämällä ja maailman pieniä yksityiskohtia filmille ikuistamalla. Nuorukaisella on mukanaan myös kansio, johon hän on joitakin otoksiaan tallentanut, mutta sitä hän ei voisi kuvitellakaan esittelevänsä kellekään. Sillä vaikka Reliam vaikuttaa helposti itseään täynnä olevalta machoäijältä, pelkää hän kuin kuka tahansa kolhuja kokenut nuori päätyvänsä muiden pilkan kohteeksi, mikäli hän paljastaisi olevansa muutakin kuin tuimaa katsetta, kovaa ääntä ja muuta pinnalle kerättyä kuorikerrosta.

Menneisyys:
Reliam syntyi kaukana pohjoisessa, mutta muutti jo lapsena perheineen isänsä työn perässä Misrean Stuckald Cityyn. Perhe tuli taloudellisesti hyvin toimeen uudessa kotikaupungissaan, mutta molemmat vanhemmat maksoivatkin turvatusta elämästä suurella työmäärällä, joka ei jättänyt turhan paljon tilaa leppoisalle perhe-elämälle. Tämä ei kuitenkaan kasvavaa Reliamia ihmeemmin kiusannut, sillä itsevarmana poikana hän haali itselleen suuren kaveripiirin ja viidentoista ikävuoden tietämillä myös tyttöystävän, jota hän vähäisestä iästään huolimatta todella rakasti. Tyttö ei ollut ollenkaan pokémonien saati kouluttajuuden perään, joten nämä asiat eivät Reliaminkaan elämään tietään löytäneet, vaan hän keskittyi haalimaan mainetta ja kunniaa jalkapallopelaajana. Asiat kuitenkin muuttuivat kertarysäyksellä, kun pariskunta päätti lähteä kaksistaan vuorikiipeilylomalle Zaumlaa ympäröivään vuoristoon. Reliamin isä koetti tyrkyttää heille houndoomiaan turvaksi, mutta nuori mies kieltäytyi rakastettunsa pelätessä koiraa ja sen purukalustoa. Näin ollen heillä ei ollut mitään tai ketään suojanaan, kun villi mamoswine päätti yllättäen talloa lumiselle asuinalueelleen tunkeilleet ihmiset littanaksi. Tyttö selvisi tapaturmasta kohtalaisilla kolhuilla, mutta Reliamin osa ei ollut yhtä ruusuinen: hänen jalkansa murskautuivat korjauskelvottomiksi.

Tapahtumista toipuminen oli nuorelle urheilijalle yhtä rankkaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Järkyttyneenä elämänsä mullistumisesta Reliam linnoittautui kotiinsa ja lakkasi ylläpitämästä liki kaikkia sosiaalisia suhteitaan, mikä teki suuresti hallaa myös hänen parisuhteelleen. Kun rakastettunsa lopulta lähti toisen matkaan, alkoi mies olla jo valmis luopumaan koko leikistä. Vanhempansa olivat toki sanoinkuvaamattoman huolestuneita ja tekivät parhaansa poikansa olon kohentamiseksi, mutta mikään ei tuntunut auttavan - mikään muu kuin aika. Parin vuoden kuluttua Reliamin taisteluhenki alkoi hiljalleen palata ja hän alkoi taas kiinnostua elämästä, ja koska vanhat liikuntaharrastukset olivat nykyisin pyörätuolissa istuvalle miehelle mahdottomia, tuli hän kokeilumielessä tarttuneeksi kameraan. Vaikkei mikään taiteilijasielu ollutkaan, huomasi Reliam todella pitävänsä hetkien tallentamisesta filmille jopa siinä määrin, että hän alkoi kantaa kameraa varsin vakituisesti mukanaan. Mukaan otettavien tavaroiden listalla vekotin oli myös siinä vaiheessa, kun Reliam päätti palata onnettomuuspaikalleen Zaumlan vuorille ja pyrkiä siten ympyrän sulkemalla saattamaan elonsa kurjimman vaiheen päätökseensä. Tällä kertaa vanhempansa eivät kuitenkaan laskeneet häntä matkaan ilman pokémonia, vaan lykkäsivät tälle väkisin pojan serkulta saadun scytherin. Reliam ei olisi millään huolinut heikkona pitämäänsä hyönteistä vaivoikseen, mutta äitinsä huolen murtama olemus sai viimein hänen päänsä käännetyksi ja nuorukainen otti kuin ottikin Saramu-nimisen pokémonin mukaansa pitkälle matkalle kohti pohjoista.

Vaikka yritti aluksi jopa päästä eroon hoidokistaan vapauttamalla tämän Ceiwoodin metsiin, roikkui scyther sitkeästi kouluttajansa matkassa. Parivaljakon päästessä lopulta nuorukaisen taannoiselle onnettomuuspaikalle Zaumlassa nappasi Reliam lisäksi vahvalta vaikuttavan ja Broniksi nimeämänsä bagonin itselleen. Kaksikon avulla kouluttajansa selviytyikin voittajan, kun miekkonen päätti silkasta mielenkiinnosta käydä haastamassa Misrean ensimmäisen salipäällikön ennen kotiin palaamista. Matkalla takaisin Stuckaldiin tarttui miekkosen mukaan puolivahingossa vielä Jerico-nidorankin, vaikkei nuorukainen ollut alkuunkaan varma edes siitä, mitä takaisin kotikonnuille päästyään pokémonkatraalleen tekisi. Asioita aikansa pohdittuaan päätti Reliam kuitenkin jatkaa sitä minkä oli aloittanutkin ja käydä koittamassa onneaan toisen salipäällikön suhteen, eikä hän joutunut tälläkään kertaa pettymään tiimiinsä. Ottelun tiimellyksessä Saramu muutti kaiken kukkuraksi muotoaan scizoriksi, jolloin partaveikonkin oli jo myönnettävä, että kenties tuosta "turhasta" ötökästä johonkin olisi. Samaa ei tosin näyttänyt voivan sanoa Calypsosta, jonka ensimmäistä muotoa kaupunkilainen erehtyi luulemaan shinyksi magikarpiksi ja siten tulevaksi gyaradosiksi. Asioiden oikea laita selvisi vasta pokémonin muuttuessa miloticiksi, jolloin oli jo myöhäistä ryhtyä palauttamaan merikäärmettä kalakauppiaalle, jolta se oli peräisin. Onneksi mies sai kuitenkin muuta mietittävää, kun Bron kovan treenaamisen jälkeen kehittyi lopulta shelgoniksi ja auttoi kouluttajansa voittoon kolmannessa saliottelussa.

Suorastaan synkiksi ajoittaiset ongelmat kuitenkin muuttuivat vasta siinä vaiheessa, kun Jerico meni yllättäen kasvamaan aiempaa muotoaan paljon vahvemmaksi nidorinoksi ja tuli samassa rytäkässä vahingoittaneeksi melko vakavasti Reliamin ystävää Charlottea. Tilannettaan punnittuaan joutui mies siis hakemaan apua kouluttamisesta enemmän tietäviltä tahoilta, sillä vauhkon piikkipokémonin lisäksi päänvaivaa hänelle tuotti myös viimeisimpänä pyydystämänsä jynx Alora, joka käyttäytyi niinikään varsin holtittomalla tavalla.

Muuta:
- Mikäli tilanne vain sallii, esittelee Reliam itsensä pelkällä etunimellä etu- ja sukunimiyhdistelmän sijaan. Syynä on yksinkertaisesti se, että koko nimi on etunimen viimeisen ja sukunimen ensimmäisen m-kirjaimen takia hieman hankala lausua luontevasti.
- Seksuaaliselta suuntautumiseltaan Reliam on niin puhtaasti hetero kuin mies vain olla voi. Hänestä löytyy myös ikävää homofoobikon vikaa.
- Reliam on hyväksytetty pelattavaksi 12.9.2011, nuorukaisen ollessa tällöin 20-vuotias. Päivämäärä toimikoot myös miekkosen syntymäpäivänä.
- Pelien myötä on tullut ilmi, että Reliam on allerginen erityisen voimakkaasti tuoksuville kukille ja että hän tuntee varsin verenhimoista kostonhalua koko mamoswinen evoluutiolinjaa kohtaan.
- Reliam oli irl-ajassa ropen ensimmäinen Zaumlan salin läpäissyt kouluttaja.
- Reliam on myös pisimpään PU:ssa yhtäjaksoisesti vaikuttanut pelihahmo.

Mukana kulkevia esineitä:
- Luonnollisesti pyörätuoli reppuineen
- Musta simpukkamallinen pokégear
- Pieni, kulunut ja rannenauhalla varustettu kamera
- Vaaleansininen salamence-kuvioitu kamerakotelo
- Pikkuruinen valokuva-albumi
- Monitoimilinkkuveitsi ja suppea tiirikkasetti
- 11 rare candya
- Poison barb Jericolla
- Vapaa pääsy -ilmapallo
- Premier ball ja plus ball
- Kolme keräilyesinettä, dewott, altaria ja shiny sylveon
- Scizorite Saramulla sekä mega ring Reliamilla itsellään
- Misrean sisäinen lentolippu
- Vihreä rare candy (vaihdettavissa)
- 40 % alennuskupongit TM/HM ja evoluutioesinettä ostettaessa

Suhteet:
Mora Reef (Mizu) - positiivinen tuttavuus
Cinderella Taelow (narri) - negatiivinen tuttavuus
Niniria Dasjette (Usisi) - inhoaa ja halveksuu
Charlotte Lewis (Roll) - läheinen ystävä, ihastus
Akira Shun (Koji) - hyvä kaveri
Cielen Carolei (Darost) - positiivinen tuttavuus
Ciela Carolei (Darost) - positiivinen tuttavuus
Emmen "Jookko" Byrdow (Usisi) - ristiriitainen tuttavuus
Miquel Unknown (sagara) - positiivinen tuttavuus
Jonah Vixen Jr. (hanki) - kaveri
Lucas Lewis (Roll) - positiivinen tuttavuus
Kathleen Reed (Spiegel) - positiivinen tuttavuus
Dehaa Turquois (Usisi) - vähän negatiivinen tuttavuus

Pelit & tapahtumat:
Alku aina hankala [YP], Ceiwoodin kitukasvuraja, 13.9.2011
Puuta heinää puukaupungissa, Ceiwoodin kaupunki, 13.9.2011 - 23.9.2011
Piilossa viidakon, Ruinuyn sademetsä, 24.9.2011 - 12.12.2011
[E] Valkeaa valkean perään, Zaumlan tundra, 10.10.2011 - 29.1.2012
Ristiretki, kostoretki [YP], Zaumlan vuoristo, 13.12.2011
[Pokeathlon] Hyppykisat, Lemidaen pokeathlon, 21.11.2011 - 12.12.2012
Kukkaniittyjen keskellä, Lemidaen kaupunki, 13.12.2011 - 29.1.2012
Ensimmäinen saliottelu [YP], Zaumlan kaupunki, 29.1.2012
Myrkynkeittäjä suloinen, Ruinuyn sademetsä, 29.1.2012 - 5.2.2012
Eväsretki [E], Ceiwoodin leirintäalue, 31.1.2012 - 17.5.2012
[Kumppanikilpailu] Tuholaistorjuntaa, Nehduksen keskuskenttä, 3.2.2012 - 20.2.2012
[Pokeathlon] Nopeuskisat, Lemidaen pokeathlon, 12.2.2012 - 1.3.2012
Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin, Stuckaldin kaupunki, 11.2.2012 - 4.6.2012
Laupias samarialainen, Stuckaldin slummi, 15.2.2012 - 14.12.2012
[Koordinointikisa] Cool-luokka, Mehabayn kisahalli, 27.2.2012 - 5.3.2012
[Koordinointikisa] Cool-luokka, Mehabayn kisahalli, 23.3.2012 - 30.3.2012
Toinen saliottelu [YP], Lemidaen kaupunki, 5.6.2012
Kimallusta kerrakseen [E], Lemidaen joet ja järvet, 6.6.2012 - 28.11.2012
Hauskat asiat ovat hauskoja, Ceiwoodin hiekkaranta, 6.6.2012 - 13.12.2012
[Pokeathlon] Taitokisat, Lemidaen pokeathlon, 18.6.2012 - 30.6.2012
[Dirokonijâ] Täydenkukinnon näyttelyt, Dirokonijân kauneuskauppa, 18.7.2012 - 20.8.2012
[Pokeathlon] Kestävyyskisat, Lemidaen pokeathlon, 20.10.2012 - 5.11.2012
Aarretta mä metsästän [E-YP], Zaumlan hylätty hirsimökki, 20.11.2012
Haista kukkanen, Lemidaen kukkaniitty, 13.12.2012 - 19.2.2013
Ei mistelinoksia, kiitos, Mehabayn kaupunki, 14.12.2012 - 2.4.2013
Än, yy, tee... Lemidaen pokeathlon, 5.2.2013 - 8.2.2013
[Pokeathlon] Voimakisat, Lemidaen pokeathlon, 3.2.2013 - 11.2.2013
[Koordinointikisa] Cool ja cute -luokat, Mehabayn kisahalli, 4.2.2013 - 10.2.2013
Kolmas saliottelu [YP], Ruinuyn kaupunki, 11.2.2012
Prinssi ja sen prinsessa, Ruinuyn kaupunki, 14.2.2012
[Koordinointikisa] Cool ja cute -luokat, Mehabayn kisahalli, 13.2.2013 - 27.2.2013
Paikka joka ei näy kartalla, Dirokonijân radiotorni, 24.2.2013 - 2.8.2013
Miten maailmaa pyöritetään [E], Stuckaldin kaupunki, 7.3.2013 - 25.4.2013
[Pokeathlon] Taitokisat, Lemidaen pokeathlon, 2.4.2013 - 9.4.2013
Yksi niistä päivistä [YP], Stuckaldin kaupunki, 25.4.2013
Kohtuuton käytöksesi, Lemidaen kaupunki, 25.4.2013 - 24.4.2014
[Dirokonijâ] Arvaamattomat arpajaiset, Dirokonijân kauneuskauppa, 3.5.2013 - 6.5.2013
[Koordinointikisa] Cool ja cute -luokat, Mehabayn kisahalli, 6.6.2013 - 12.6.2013
Neljäs saliottelu [YP], Ceiwoodin kaupunki, 23.11.2013 - 28.12.2013
Melkein kuin aikuiset [E], Meri, 11.8.2013 - käynnissä
[Pokeathlon] Hyppykisat, Lemidaen pokeathlon, 4.12.2013 - 11.2.2013
[Pokeathlon] Taitokisat, Lemidaen pokeathlon, 7.1.2014 - 19.1.2014

Klikkaamalla esittelykuvaan

...S.A.R.A.M.U...

Nimi: Saramu
Laji: #212 scizor
Sukupuoli: Naaras
Ikä: Aikuinen
Taso: 38
Tyyppi: Bug/Steel
Munaryhmä: Bug
Pallo: Sport ball
Koordinointititteli: Aloittelija (A) 10 p
Palkinnot:
Kolmas sija pokeathlonin hyppykisoista (hyppy) Ensimmäinen sija koordinointikisojen cool-luokasta Ensimmäinen sija pokeathlonin polttopallokisassa (taito) Ensimmäinen sija pokeathlonin puunhakkuukisassa (kestävyys)

Ulkonäkö:
Rakenteellisesti Saramu on pokédexin esimerkkiscizoria jonkin verran suurikokoisempi: punaisen teräskuoren suojaama hyönteispokémon yltää pystyyn kohottautuessaan piirua vaille kahden metrin korkeuteen ja painaa varsin huimat 120 kiloa. Otuksen saksikäsistä löytyy lisäksi puristusvoimaa vaikka muille jaettavaksi ja siivistäänkin sen verran kantokykyä, että scizor voi käyttää niitä liikkeidensä vauhdittamiseen ja esimerkiksi korkealta alas liitelemiseen - varsinaisesti lentämään ei siivillä kuitenkaan pitkiä matkoja pysty. Väritykseltään Saramu on kenties aavistuksen normilajitovereitaan tummempi, mutta enemmän huomiota herättää kuitenkin niin ötökän oikeita kuin valesilmiäkin koristava violetti sävy. Lisäksi molempien käsivarsiensa ympärille on pujotettu vanhat keramiikasta valmistetut ja erilaisin kiekuroin koristetut renkaat.

Luonne:
Rauhallinen ja vakavamielinen lienevät ensimmäisiä sanapareja, joita Saramua kuvailevalla tullee mieleen. Pokémon toden totta viihtyykin vallan mainiosti muiden tekemisiä sivummalta tarkkaillen ja niistä myötäelämällä iloa saaden, muttei tämä hetken alkulämmittelyn jälkeen varsinaisesti kaihda myöskään kanssakäymistä toisten olentojen kanssa, mikäli nämä vain hoksaavat suoda huomiotaan helposti seinäruusuksi katoavalle hyönteiselle. Riehumaan ei Saramua tosin edes tutussa seurassa saa kirveelläkään - ellei sitten lue lausetta tarkan kirjaimellisesti ja uhkaa pokémonia itseään, tämän kouluttajaa tai ketä tahansa sitä ansaitsematonta jollakin, jolloin suojeluhaluinen pokémon nousee esteistä välittämättä puolustamaan sitä kaipaavaa. Ötökkä omaa muutoinkin tarkan oikeudentajun, eikä juuri suostu tekemään tai jättämään tekemättä mitään, mikä tuntuu sen mielestä väärältä.

Saramu ei ole missään nimessä maailman intohimoisin ottelija tai kilpailija, mutta tekee kyllä mitä käsketään kouluttajaansa miellyttääkseen, kunhan kamppailu tapahtuu reilussa urheiluhengessä. Vaikka kokeekin kunnia-asiakseen todistaa Reliamille voivansa aliarvostetusta bug-tyypistään huolimatta olla tehokas taistelija, jättää naaras ottelut mieluiten kesken ennen vastustajansa iskemistä tainnoksiin. Omaa nahkaansa ei saksikäsi osaa tosin samalla tavalla suojella, vaan koettaa parhaansa mukaan jatkaa niin kauan kuin vain tolpillaan pysyy. Voimien vähetessä ja tilanteen käydessä oikeasti tukalaksi saattaa scizorin arvostelukyky sumentua sen verran, että se yltyy perusluonteensa vastaisesti lataamaan etenkin ykköstyypilleen ominaisiin hyökkäyksiin turhankin raa'asti voimaa. (Swarm-ability.) Usein Saramu katuu jälkeenpäin tulistumistaan, vaikkei siitä suurempaa vahinkoa olisi kenellekään edes aiheutunut, sillä naarasta hävettää myöntää lipsuneensa itsekurinsa tiukoista rajoitteista.

Kouluttajaansa Saramu suhtautuu näennäisesti suurella kunnioituksella, vaikka ihmisen ja pokémonin välit ovatkin todellisuudessa jokseenkin kiemuraiset. Alistuvaisesta käytöksestään huolimatta scizor nimittäin kokee olevansa kaksikon aikuisempi ja vastuullisempi osapuoli, jonka on kuitenkin jatkuvasti todisteltava kelpoisuuttaan kouluttajalleen. Tilanne saa pokémonin sisimmiltään melko turhautuneeksi, eikä se suoraan sanottuna luota juurikaan Reliamin päätöksentekokykyyn. Tämä vaikuttaa myös pokémonin käsitykseen muista ihmisistä, mistä syystä sen on hyvin vaikea ymmärtää sellaisia lajitovereitaan, jotka luottaisivat vaikka henkensä kouluttajansa hoteisiin. Viimekädessä hiljainen scizor kun on sitä tyyppiä, joka uskoo sataprosenttisesti ainoastaan omaan itseensä, jottei tulisi tavalla tai toisella muiden pettämäksi.

Menneisyys:
Saramu on kotoisin Johton National Parkista, josta puistossa pidettyyn pyyntikilpaan osallistunut pokémonkouluttaja, Saga Miraka, hänet kuitenkin ajattelemattomuuksissaan nappasi. Kilpailusta innostunut nainen pyydysti voittoa tavoitellessaan niin Saramuksi nimeämänsä rukoilijasirkan kuin muutaman muunkin puiston asukkaan, ennen kuin tuli varsinaisesti ajatelleeksi mitä hän kertyneelle ötökkäkaartilleen kisan jälkeen tekisi. Hänellä ei ollut aikaa treenata niin montaa pokémonia, joten nolona sokeasta innostumisestaan hän vapautti suuren osan saaliistaan, mutta piti kuitenkin pari kilpailussa hyvin menestynyttä hirviötä itsellään - Saramun näiden muassa. Scyther tottui pian eloonsa vilkkaalla kartanotyyppisellä tilalla, jossa Saga hoiti tilan omistajan omaisuutta ja pokémoneja tämän matkatessa ympäri maailmaa. Kartanon lukemattomien matkamuistojen joukosta Saramu löysi myös antiikkiset korut, jotka Saga sittemmin kiinnitti koristamaan tämän käsivarsia.

Saga ei kuitenkaan lopulta pitänyt edes jäljelle jääneitä puiston asukkeja itsellään, vaan päätti etsiä niille uudet kouluttajat, joilta liikenisi häntä enemmän aikaa niiden treenaamiseen. Näin ollen Saramun tuli aika matkata kauaksi kotiseudultaan, kun nappaajansa lähetti hänet sedälleen, joka taas tahtoi lahjoittaa pokémonin pojalleen. Vaikka pyydystetyksi tuleminen oli ollut jo suuri muutos sinänsä, oli jälleen uuteen elinympäristöön sopeutuminen scythernaaraalle aivan yhtä suuri haaste: uusi omistajansa ei nimittäin ollut Sagan tavoin kokenut kouluttaja, vaan suojattiinsa jokseenkin epäluuloisesti suhtautuva Reliam-niminen nuorukainen, joka oli menettänyt molemmat jalkansa Saramulle tuntemattomaksi jääneessä onnettomuudessa. Miehen vanhemmat toivoivat scytherin pitävän omistajastaan huolta, sillä Reliam oli päättänyt vammastaan huolimatta lähteä yksinään maailmaa mittaamaan - ja sen velvollisuudentuntoinen Saramu koetti kouluttajan vastentahtoisuudesta huolimatta myös tehdä. Se otteli kun käskettiin, suojeli omistajaansa kun oli tarpeen ja muuttui tätä kehää toistellessaan myös teräskuoriseksi scizoriksi.

Iskut:
Kehityttyään menetti Saramu osan nopeudestaan, mutta tilalle tuli voimaa niin kestää kuin laukoakin erityisesti fyysisiä iskuja. Nykyisin scizor onkin siis varsin tasapainoisen tehokas ottelija, joka kuitenkin tarpeen tullen saa itsensä yhä agilityn avulla kiihdytetty melkoisen huimaan vauhtiin.

Nimi Tyyppi Kisatyyppi Kategoria Vaikutus
Vacuum wave Fight Smart Special Always strikes first
Quick attack Normal Cool Physical Always strikes first
Leer Normal Cool Other Lowers opponent's defence
Focus energy Normal Cool Other Increases user's critical hit rate
Pursuit Dark Smart Physical Double damage if used on a fleeing foe
False swipe Normal Cool Physical Never makes the foe faint
Agility Psychic Cool Other Sharply raises user's speed
Wing attack Flying Cool Physical Target is struck with spread wings
Metal claw Steel Cool Physical Target is raked with steel claws
Fury cutter Bug Cool Physical Power increases when used multiple times
Slash Normal Cool Physical High critical hit ratio
Razor wind Normal Cool Physical Takes time to charge, high critical hit ratio
Iron defense Steel Tough Other Sharply raises user's defense
(Seuraava isku x-scissor lvl 41)

Ottelut, kilpailut & muut tasot:
Keräsi aloitustasoja yhteensä 4 lvl ++++
Ottelu Mora Reefin Miru-minunia vastaan pelissä Puuta heinää puukaupungissa - voitto +
Ottelu villiä jynxiä vastaan pelissä Valkeaa valkean perään - voitto +
Ottelu villiä sneaselia vastaan pelissä Valkeaa valkean perään - voitto +
Ottelu villiä swinubia vastaan pelissä Valkeaa valkean perään - voitto +
Ottelu villiä delibirdiä vastaan pelissä Ristiretki, kostoretki - voitto +
Ottelu villiä bagonia (Bron) vastaan pelissä Ristiretki, kostoretki - jäi ratkaisemattomaksi
Osallistuminen pokeathlonin hyppykisoihin - 3/11 sija +
Ottelu Charlotte Lewisin Aala-lillipupia vastaan pelissä Kukkaniittyjen keskellä - tappio
Ottelu Tilde Tingenekin Nagojut-delibirdiä vastaan pelissä Ensimmäinen saliottelu - voitto +
Ottelu villiä taurosta vastaan pelissä Myrkynkeittäjä suloinen - voitto +
Ottelu npc-rikollisen scraggya vastaan pelissä Eväsretki - voitto +
Rare candyn syöminen pelissä Eväsretki +
Osallistuminen pokeathlonin nopeuskisoihin - 4/16 sija
Ottelu npc-kouluttajan ninjaskia vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - voitto +
Ottelu Charlotte Lewisin Aala-herdieriä vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - voitto +
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 37/100 pistettä
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 78/100 pistettä, 1. sija
Ottelu Victor Frésion Spoiro-qwilfishiä vastaan pelissä Toinen saliottelu - voitto +
Ottelu villiä slowpokea vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Ottelu villiä slowkingiä vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Ottelu npc-kouluttajan nosepassia vastaan pelissä Hauskat asiat ovat hauskoja - voitto - +
Ottelu npc-kouluttajan keckleonia vastaan pelissä Hauskat asiat ovat hauskoja - voitto - +
Osallistuminen pokeathlonin polttopallokisaan - 1/19 sija
Osallistuminen pokeathlonin puunhakkuukisaan - 1/10 sija +
Ottelu villiä bulbasauria vastaan pelissä Haista kukkanen - voitto +
Ottelu villiä beedrillia vastaan pelissä Haista kukkanen - voitto +
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 14/100 pistettä +
Ottelu Reliam Mirakan Jerico-nidorania vastaan pelissä Kolmas saliottelu - voitto +
Ottelu Horiil Kserockien Prit-ninjaskia vastaan pelissä Kolmas saliottelu - voitto +
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 14/100
Ottelu villiä abraa vastaan pelissä Paikka joka ei näy kartalla - voitto +
Osallistuminen pokeathlonin taitokisaan - ei sijoittunut +
Ottelu Reliam Mirakan Alora-jynxiä vastaan pelissä Yksi niistä päivistä - voitto +
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 37/100 pistettä
Ottelu villiä pidovea vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - voitto +
Rare candyn syöminen pelissä Neljäs saliottelu [YP] +
Ottelu Hadillia Hiedeitin Rosa-roseliaa vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - voitto +
Ottelu Hadillia Hiedeitin Blona-vileplume vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - tappio
Osallistuminen pokeathlonin hyppykisaan - 8/15 sija
Osallistuminen pokeathlonin taitokisaan - 9/22 sija

Klikkaamalla esittelykuvaan

...B.R.O.N...

Nimi: Bron
Laji: #372 shelgon
Sukupuoli: Uros
Ikä: Nuori aikuinen
Taso: 43
Tyyppi: Dragon
Munaryhmä: Dragon
Pallo: Heavy ball

Ulkonäkö:
Aika tavanomaisena shelgonina Bron on vain reiluun metriin yltävästä korkeudestaan huolimatta hyvinkin yli sata kiloa painava harmaankirjava lohikäärmeenalku, joka tässä kehitysvaiheessa on kauttaaltaan teräksenkovan panssarin suojaama. Se kykenee vetämään yleensä näkyvillä olevat jalkansa melkein kokonaan pyöreäreunaisen kilven suojiin ja toisaalta taas venyttämään piilossa olevan suunsa esiin tarvittaessa, mutta juoksemaan sitä ei luulevyjen painon takia saa pakottamallakaan. Otuksen tunnistaa samaksi vanhaksi Broniksi joka se oli bagonina lähinnä silmistä, jotka eivät yleisilmeeltään näytä yhtään niin ilkeämielisiltä, kuin mitä shelgoneilla yleensä on tapana nähdä. Silmät ovat lisäksi sävyltään juuri samaa vaaleankeltaista väriä, kuin lohikäärmeen vatsan kuviointi oli ennen.

Luonne:
Kouluttajansa tavoin Bron edustaa juuri sitä tyyppiä, joka näkyy ja kuuluu hyvinkin kauas. Shelgon mahtailee ja esittelee omasta mielestään suorastaan ehtymätöntä erinomaisuuttaan oikein mielellään, mutta jos tällainen käytös ei vielä riitä päiden kääntämiseksi, voi se huomiohakuisuuksissaan heittäytyä joskus jopa leikkimieliseen kiusantekoon kunnes saa vedettyä muiden kiinnostuksen puoleensa. Jos lohikäärmeen keikarointi naurattaa tai muutoin saa ihmisten tai muiden pokémonien hyväksynnän puolelleen, saa harmaasta kovapäästä nopeasti itselleen hyvän ystävän, mutta vähintäänkin yhtä pikaisesti se voi myös päättää suhtautua liian nirppanokkaisiksi katsomiinsa henkilöihin hieman äkäisesti. Samaten äksyksi uros käy mikäli sitä häiritään sen nukkuessa, sillä seuraavaa kehittymistään varten energiaa jatkuvasti keräävänä shelgonina se todella tarvitsee runsaat kauneusunensa.

Ottelijana Bron on juuri niin suoraviivainen ja esittämisenhaluinen kuin vain olla ja taitaa. Vaan se, mikä hienovaraisen taktikoimisen puutteessa menetetään, voitetaan vastaavasti takaisin raa'assa voimassa ja hyvin fyysisiä iskuja kestävässä puolustuksessa. Panssarinsa ansiosta shelgon jopa selviää tavallista vähemmittä vahingoitta sellaisten voimakkaiden täräytysiskujen laukomisesta, jotka normaalisti tuottavat tuskaa myös hyökkäävälle osapuolelle. (Rock head -ability.) Koordinaattorikisojen kannalta on myös eduksi, että pokémon tykkää tehdä tekosensa mahdollisimman näyttävästi ja suurieleisesti. Vaikka muuta voisi olettaa, ei kuorilo mittavasta voitontahdostaan huolimatta heittäydy millään tapaa mahdottomaksi häviön sattuessa silloin tällöin kohdalle, vaan otus toipuu tappiosta yleensä lyhyellä murjottamisella ja on tovin kuluttua jo taas oma huomiota kerjäävä itsensä.

Varsin sitkeänä taistelijana Bron nousi nopeasti kouluttajansa suosioon ja nauttii nykyään täysin siemauksin etuoikeutetusta asemastaan. Uros tekee mielellään suosikkistatuksensa tiettäväksi muillekin, mistä syystä etenkin Reliamilla shelgonia pidempään ollut Saramu suhtautuu nuorukaiseen pidättyväisellä kateudella. Sinisilmäinen Calypso-milotic taasen palvoo lohikäärmettä sankarinaan, ja näyttääpä Bronkin suhtautuvan nuoreen merikäärmeeseen varsin lempeästi. Sisimmässään shelgon kuitenkin pelkää asemansa menettämistä, mikä omalta osaltaan saa sen tottelemaan suurella tarmolla kaikkia saamiaan käskyjä, olivat ne sitten moraalisesti oikein tai eivät. Jos pintamateriaalin kuorimista edelleen jatkaa, paljastuu Bron loppujen lopuksi jopa hieman pelkurimaiseksi luonteeksi, jolle oma nahka ja muiden arvostus ovat tärkeämpiä, kuin oikeamieliset ajatukset ja teot. Pokémon tekee kuitenkin kaikkensa peittääkseen tämän piirteen loputtoman mahtailemisen alle, eikä se pääsekään juuri pulpahtelemaan pintaan kuin oikeasti tiukoissa tilanteissa, joissa kovapää pakotetaan tavalla tai toisella valitsemaan oman ja läheistensä hyvinvoinnin välillä.

Menneisyys:
Bron kuoriutui korkealla Zaumlan vuoristossa, jossa se vietti elonsa alkuajat uljaan salamence-emonsa hoivissa. Elo kylmillä ja karuilla seuduilla oli varsin rankkaa, mutta bagon ei valittanut - ei ennen kuin yksi alueen vahvimmista pokémoneista, vanha beartic-uros, päätti ihmisten julmuuksien kohteeksi jouduttuaan ryhtyä raivoamaan oikein olan takaa ja nostattaa lumisille maille kerrassaan hurjan myrskyn. Vaikka pahin myräkkä ei edes yltänyt vuorenhuipuille saakka, joutui nuoren lohikäärmeen emo käymään saalistusmatkoilla pahemman ryöpytyksen kourissa olevilla alueilla, ja välillä reissut venyivätkin huolestuttavan pitkiksi. Lopulta salamence ei tuntunut palaavan enää lainkaan, eikä vielä nimetön Bron tiennyt oliko äidilleen sattunut jotain vai oliko tämä vain lähtenyt etsimään helpompaa asuinaluetta ja jättänyt poikansa oman onnensa nojaan. Luupään odottaessa nälkäisenä myrskykin lopulta laantui, jolloin tämä päätti lähteä kurkkimaan varovasti ympärilleen emon bongaamisen toivossa. Salamencen löytämisen sijasta pokémon onnistui kuitenkin liukastumaan ja vyörymään vallan hurjalla kyydillä alas vuorenrinteitä pitkin.

Kiitos kestävän rakenteensa selvisi Bron pudotuksesta suuremmitta vahingoitta, mutta lentokyvyttömänä naperona se ei päässyt enää millään ilveellä takaisin kotiinsa. Niinpä se ei voinut kuin harhailla eksyneenä vuoriston juurella, kunnes eteensä sattui vallan tuima ihmisolento ja tämän omistama scyther. Reviiritietoisena pokémonina luupää hyökkäsi tunkeilijoiden kimppuun ja pärjäsi itseään suuremmalle ja kokeneemmalle Saramu-scytherille niin hyvin, että ötökän kouluttaja Reliam päätti käyttää jotakin muuta tarkoitusta varten hankkimansa heavy ball -poképallon bagonin nappaamiseen. Pyörätuolissa istuva mies sai Broniksi nimeämänsä sininahan vangikseen ja lupasi treenata tästä entistä vahvemman pokémonin, mistä syystä bagon suostui yhteistyöhön sen suurempia mukisematta. Aluksi otuksen aikomuksena oli vain kerätä kokemusta kehittyäkseen salamenceksi ja päästäkseen lentämään takaisin kotiinsa, mutta vallan nopeasti ajatukset tyhjään pesään palaamisesta unohtuivat ja Bron jäi vain nauttimaan omistajansa arvostuksesta ja kovasta, mutta tuloksia tuottavasta koulutuksesta. Ennen pitkää se todella muuttikin muotoaan shelgoniksi.

Iskut:
Bronin tapana on hyökätä suoraan ja suurella voimalla. Pokémonin kivenkova suojakuori toimiikin mainiona puskurina ja suojaa samalla kantajaansa monenlaisilta iskuilta. Nopeutta shelgonilla ei tosin ole puolestaan nimeksikään.

Nimi Tyyppi Kisatyyppi Kategoria Vaikutus
Rage Normal Cool Physical Power raises when user is hit
Bite Dark Tough Physical May make the target flinch
Leer Normal Cool Other Lowers opponent's defence
Headbutt Normal Tough Physical May make the target flinch
Focus energy Normal Cool Other Increases user's critical hit rate
Ember Fire Beauty Special May burn the target
Protect Normal Cute Other Shields user from damage
Dragonbreath Dragon Cool Special May cause paralysis
Zen headbutt Psychic Beauty Physical May make the target flinch
Scary face Normal Tough Other Harshly lowers opponent's speed
(Seuraava isku ??? lvl 50)

Ottelut, kilpailut & muut tasot:
Keräsi aloitustasoja yhteensä 2 lvl ++
Ottelu Reliam Mirakan Saramu-scytheriä vastaan pelissä Ristiretki, kostoretki - jäi ratkaisemattomaksi
Ottelu Charlotte Lewisin Aala-lillipupia vastaan pelissä Kukkaniittyjen keskellä - voitto +
Ottelu npc-kouluttajan vanilliteä vastaan pelissä Ensimmäinen saliottelu - voitto +
Ottelu Tilde Tingenekin Sos-cubchoota vastaan pelissä Ensimmäinen saliottelu - voitto +
Ottelu Tilde Tingenekin Nagojut-delibirdiä vastaan pelissä Ensimmäinen saliottelu - tappio
Ottelu villiä nidorania (Jerico) vastaan pelissä Myrkynkeittäjä suloinen - voitto +
Ottelu npc-rikollisen monfernoa vastaan pelissä Eväsretki - voitto +
Ottelu rikollisjoukon beheeyemiä vastaan pelissä Eväsretki - voitto +
Osallistuminen Nehduksessa pidettyyn tuholaistorjuntaan - 7/7 sija +
Osallistuminen pokeathlonin nopeuskisoihin - 16/16 sija
Ottelu Charlotte Lewisin Forte-sneaselia vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - voitto +
Ottelu Charlotte Lewisin Aria-vulpixia vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - voitto +
Ottelu Charlotte Lewisin Aala-herdieriä vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - tappio
Ottelu npc-kouluttajan tympolea vastaan pelissä Toinen saliottelu - voitto +
Kolmen rare candyn syöminen pelissä Toinen saliottelu +++
Ottelu Victor Frésion Niku-corphishia vastaan pelissä Toinen saliottelu - voitto +
Ottelu villiä slowpokea vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Ottelu villiä slowpokea vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Ottelu villiä slowkingiä vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Ottelu npc-kouluttajan machopia vastaan pelissä Hauskat asiat ovat hauskoja - voitto +
Ottelu npc-kouluttajan kirliaa vastaan pelissä Hauskat asiat ovat hauskoja - voitto +
Ottelu villiä shuppetia vastaan pelissä Aarretta mä metsästän - voitto +
Ottelu villiä shuppetia vastaan pelissä Aarretta mä metsästän - voitto +
Ottelu villiä shedinjaa vastaan pelissä Aarretta mä metsästän - voitto +
Ottelu Jonah Vixen Jr:n Charlie-charmanderia vastaan pelissä Haista kukkanen - voitto +
Ottelu villiä oddishia vastaan pelissä Haista kukkanen - voitto +
Osallistuminen pokeathlonin vetokisoihin - 4/14 sija ja 10/14 sija
Ottelu Horiil Kserockien Mielea-ninetalesia vastaan pelissä Kolmas saliottelu - voitto +
Ottelu Horiil Kserockien Wolore-jolteonia vastaan pelissä Kolmas saliottelu - voitto +
Ottelu npc-rikollisen boldorea vastaan pelissä Miten maailmaa pyöritetään - voitto +
Ottelu npc-rikollisen magmaria vastaan pelissä Miten maailmaa pyöritetään - voitto +
Osallistuminen pokeathlonin taitokisaan - 4. sija ++
Ottelu Reliam Mirakan Jerico-nidorinoa vastaan pelissä Yksi niistä päivistä - voitto +
Ottelu villiä shroomishia vastaan pelissä Kohtuuton käytöksesi - voitto +
Ottelu villiä shroomishia vastaan pelissä Kohtuuton käytöksesi - voitto +
Rare candyn syöminen pelissä Neljäs saliottelu [YP] +
Ottelu Hadillia Hiedeitin Xucto-exeggutea vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - voitto +
Ottelu Hadillia Peditri-ludicoloa vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - voitto +

Klikkaamalla esittelykuvaan

...J.E.R.I.C.O...

Nimi: Jerico
Laji: #32 nidorino
Sukupuoli: Uros
Ikä: Nuori aikuinen
Taso: 17
Tyyppi: Poison
Munaryhmä: Monster/Field
Pallo: Moon ball

Ulkonäkö:
Piskuisesta ja harmittomasta Jericosta tuli kehittymisen myötä vaikuttavan näköinen nidorino, jonka ulkoiset puitteet kuvaavat nykyään vallan osuvasti otuksen olemusta. Sen otsapiikki on yhä pitkä, terävä ja tappavan myrkyllinen, mutta nyt pokémon painaa lisäksi parisenkymmentä kiloa ja sen pää yltää liki metrin korkeuteen; riekaleisiksi revityt korvat ja selän terävä piikkirivi saavat sen näyttämään vielä todellistakin kookkaammalta. Korvarustojen vahingoittumisen lisäksi lilasävytteisen piikkisian suupielessä on yksi suora arpi muistona Nina-dewottin kanssa käydystä raivoisasta kamppailusta. Jotta myrkkypokémonia olisi helpompi hallita, on sillä kaulassaan metallinen kuristuspanta, josta roikkuu pelkästään esteettisistä syistä harmaaksi maalattu, myrkkyiskuja tehostava poison barb -esine. (HUOM! Kuristuspantaa ei vielä ole, vaan Jericon kaulassa on yhä liian pieni turkoosi niittipanta!)

Luonne:
Jos Jericon olemusta olisi kuvailtava kahdella keskenään sointuvalla sanalla, olisivat nämä todennäköisesti piikikäs ja pirullinen. Tämä nidorino ei ole todellakaan sellainen olento, jonka kanssa tulisi jokainen vastaantulija toimeen! Mikäli pokémonia menee ärsyttämään - ja harmi kyllä sitä ärsyttää melkein kaikki mahdollinen - heittäytyy se nopeasti aggressiiviseksi ja myrkkypiikkiensä takia hyvinkin vaaralliseksi toveriksi. Se ei erottele vastustajiaan lajin tai koon perusteella, ja yrittää niin päättäessään päästä pistämään tai pureksimaan vaikka sitten ihmisiäkin. Otus tuntuu välittävän ainoastaan itsestään, eikä siltä liikene niin ottelussa kuin sen ulkopuolellakaan myötätunnon rahtustakaan kanssaeläjilleen. Kaiken kukkuraksi ainoa asia, mistä lovikorva näyttää selvästi nauttivan, on toisten väkivaltainen alistaminen valtaansa, joten häviölle joutuvan taisteluparin voi olla oikeasti syytä pelätä terveytensä puolesta piikkisian kanssa kamppaillessaan.

Kouluttajaansa Reliamiin Jerico suhtautuu samalla raivontäyteisellä tavalla kuin liki kaikkiin muihinkin eläväisiin. Pokémonilla tuntuu olevan miehen kanssa käynnissä jatkuva kilpailu johtajuudesta, sillä kumpaakaan ei kiinnosta tulla toisensa komentelemaksi. Jos nidorino siis tottelee pyörätuolimiehen käskyjä esimerkiksi ottelutilanteessa, tekee se sen lähinnä sattumalta ja uskoo itsekin saavuttavansa voiton ihmisen valitsemalla strategialla. Jollakin tasolla pokémon tosin kunnioittaa sitkeästi häntä hihnaansa hamuavaa ja koviakaan keinoja kaihtamatonta miestä, mutta sitä ei otus myönnä edes itselleen, saati sitten kenellekään ulkopuoliselle. Ei Jerico tosin varmaankaan edes osaisi kunnolla ilmaista pitävänsä jostakin, sillä ainoaa lähellään sietämäänsä olentoa Saramuakin se todella osoittaa vain sietävänsä: todellisuudessa se kokee pohjattoman tyynen scizorin seuran rauhoittavaksi ja turvalliseksi, sekä uskaltaa itsekin laskea ainaista hyökkäävyyttään rahtusen ollessaan tämän lähellä. Vaan siinä missä saksikädellä on piikkipäähän tyynnyttävä vaikutus, nostattaa esimerkiksi Bron pelkällä läsnäolollaan tämän ärsytyslukemat vaivatta pilviin.

Jerico ei ole tietenkään raivohullu riitapukari syyttä suotta, vaan käytöksensä on vain ikävä sekoitus taipumatonta luonnetta ja elämän kovaa koulua, joka on saanut otuksen uskomaan kaiken olevan jatkuvaa kilpailua elämästä ja kuolemasta. Sille muiden raivaaminen pois tieltä tietää nidorinon omien elinmahdollisuuksien kasvua, eikä se näin ollen näe itsekkäässä käytöksessään mitään väärää. Haavoittumaton ei pokémon tästä huolimatta ole, sillä vaikka se yleensä tappelee kuin huomista ei olisi olemassakaan, osaa se kuitenkin myös pelätä. Lovikorva kammoaa etenkin pimeyttä, mutta tämäkin näkyy tosin ulospäin silkkana vihana, jolla nuori otus yrittää peittää paniikkiaan. Se kun ei halua kenenkään huomaavan, että mahtailustaan huolimatta se on todellakin vain keskenkasvuinen piikkipallo, joka kärsii pahemman sortin luottamuspulasta kaikkea ja kaikkia kohtaan.

Menneisyys:
Jerico kuoriutui yksin munastaan Ruinuyn sankassa sademetsässä, vailla mitään tietoa vanhempiensa ja mahdollisten sisarustensa olinpaikasta tai edes olemassaolosta. Pienen jyrsijän oli alusta alkaen koetettava tulla toimeen itsekseen, mitä edesauttoivat toki asuinalueensa runsaat ruokavarannot. Ei sillä, etteikö ruoalle olisi ollut myös syöjiä, mutta useimpien muiden lajitoveriensa tavoin Jerico ei ollut niin säyseä otus, että olisi väistänyt suosiolla isompiaan ja antanut näiden pistellä parhaat herkut poskeensa. Sen sijaan punasilmä tunki röyhkeästi juuri sinne minne itse tykkäsi, ja jos se ei jotakuta miellyttänyt, tuikkasi otus tätä myrkkypistimellään kostoksi. Pienen kokonsa takia otti nuori uros kaikesta huolimatta välillä pahoinkin turpiinsa, mutta edes murkrowin revittyä rujot lovet sen korviin ei pokémon ottanut opikseen - rupesi ainoastaan vihaamaan ja pelkäämään linnun tyypin edustamaa pimeyttä.

Ollessaan sitten eräänä iltana ruoanhakumatkalla, sattui nidoran kohtaamaan sademetsään tunkeutuneen ihmiskaksikon. Miehet olivat pokémonkouluttajia ja harjoitusvastustajien tarpeessa, joten jyrsijä päätyi ottamaan yhteen toisen nuorukaisen bagonin kanssa. Lohikäärme vei ottelusta voiton, mutta vastustajansa ehti ennen kaatumistaan ruiskuttaa myrkkynsä tämän elimistöön. Huomattuaan holhokkinsa sairastuneen kamppailun seurauksena lähti Reliamiksi kutsuttu kouluttaja kiikuttamaan bagoniaan pokécenteriin, mutta vei myös nidoranin mukanaan, jotta keskuksen hoitajat saisivat tietää millainen otus sininahkaa oli pistänyt ja osaisivat siten hoitaa pokémonia oikein. Tajuttomasta ja Jericoksi tuota pikaa nimetystä hörökorvasta ei ollut vastustamaan, joten seuraavan kerran herätessään se oli päätynyt ihmisen poképallon nappaamaksi. Koska ei tuntenut erityistä kiintymystä kotiseutuunsa jäi nidoran jumittamaan Reliamin seuraan, vaikkei omannut sentään aikomustakaan ryhtyä tottelemaan uutta kouluttajaansa. Tämä osoittautui erityisen ongelmalliseksi otuksen muuttaessa muotoaan nidorinoksi ja käydessä sen yhteydessä omistajansa ystävättären kimppuun.

Iskut:
Vaikkei kehittymisensä jälkeen lisää voimaa kerännyt Jerico kestä vieläkään hyvin rajuja hyökkäyksiä, saattaa etenkin fyysisiin iskuihin turvautuva vastustaja olla hätää kärsimässä nidorinon myrkyllisten piikkien takia. (Poison point -ability.) Pokémon luottaakin otteluissa lähinnä myrkkyynsä sekä aggressiiviseen käytökseensä.

Nimi Tyyppi Kisatyyppi Kategoria Vaikutus
Leer Normal Cool Other Lowers opponent's defence
Peck Flying Cool Physical Opponent is jabbed with a sharp horn
Focus energy Normal Cool Other Increases user's critical hit rate
Double kick Fight Cool Physical Opponent is kicked twice using both feet
Poison sting Poison Smart Physical May poison the target
(Seuraava isku Fury attack lvl 20)

Ottelut, kilpailut & muut tasot:
Keräsi aloitustasoja yhteensä 3 lvl +++
Ottelu Reliam Mirakan Bron-bagonia vastaan pelissä Myrkynkeittäjä suloinen - tappio
Ottelu rikollisjoukon beheeyemiä vastaan pelissä Eväsretki - voitto +
Osallistuminen pokeathlonin nopeuskisoihin - 7/16 sija
Ottelu Charlotte Lewisin Rogue-cubchoota vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - voitto +
Ottelu Charlotte Lewisin Aala-herdieriä vastaan pelissä Ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin - tappio
Ottelu npc-kouluttajan croagunkia vastaan pelissä Laupias samarialainen - voitto +
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 18/100 pistettä
Osallistuminen koordinointikisojen cool-luokkaan - 2/100 pistettä
Ottelu npc-kouluttajan bibarelia vastaan pelissä Toinen saliottelu - voitto +
Ottelu Victor Frésion Herman-goldeenia vastaan pelissä Toinen saliottelu - voitto +
Ottelu villiä slowpokea vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Ottelu villiä slowkingiä vastaan pelissä Kimallusta kerrakseen - voitto +
Osallistuminen pokeathlonin polttopallokisaan - 9/19 sija
Ottelu Reliam Mirakan Saramu-scizoria vastaan pelissä Kolmas saliottelu - tappio
Ottelu npc-rikollisen sableyea vastaan pelissä Miten maailmaa pyöritetään - voitto +
Ottelu Charlotte Lewisin Nina-oshawottia vastaan pelissä Miten maailmaa pyöritetään - tappio
Ottelu Reliam Mirakan Calypso-miloticia vastaan pelissä Yksi niistä päivistä - voitto +
Ottelu Reliam Mirakan Bron-shelgonia vastaan pelissä Yksi niistä päivistä - tappio

Klikkaamalla esittelykuvaan

...C.A.L.Y.P.S.O...

Nimi: Calypso
Laji: #350 Milotic
Sukupuoli: Naaras
Ikä: Teini-ikäinen
Taso: 21
Tyyppi: Water
Munaryhmä: Water1/Dragon
Pallo: Dive ball
Koordinointititteli: Vasta-alkaja (V) - 7p
Palkinnot:
Kolmas sija koordinointikisojen cute-luokasta Ensimmäinen sija pokeathlonin sukelluskisassa (taito) Toinen sija koordinointikisojen cute-luokasta Ensimmäinen sija pokeathlonin sukelluskisassa (taito)

Ulkonäkö:
Kehityttyään harvinaisen varhaisessa vaiheessa feebasista miloticiksi jäi Calypso reippaasti alimittaiseksi lajinsa edustajaksi, vaikka sinänsä huomattavan massiivinen otus onkin viiden metrin pituutensa ja 150 kilon painonsa kanssa. Mahdollisesti samaisesta syystä johtuen merikäärmeen pyrstö jakautuu kolmeen evämäiseen suomuun tavanomaisen neljän sijasta. Muilta osin pokémon näyttää siltä miltä miloticin yleensäkin mielletään näyttävän: se on siromuotoinen ja koostaan huolimatta melkeinpä hauraan oloinen matelija, jonka kehoa peittävät niin kellertävät, siniset kuin punaisetkin suomut. Yleisvaikutelmastaan huolimatta löytyy pitkämäisestä kehosta myös lihaksia, joiden ansiosta otus on varsin verraton uimari, joka jaksaa taittaa vedessä pitkiäkin matkoja lepäämättä.

Luonne:
Calypso on nuori mutta suurikokoinen merikäärme, joka tosin tuntuu mieltävän itsensä lähinnä pikkuruiseksi ja herkäksi kukkaseksi. Värikässuomuinen pokémon on nimittäin varsin arka ja ujo, sekä pelkää useimmiten kaikkea uutta ennen kuin on siihen tavalla tai toisella tutustunut. Sille on hyvin ominaista yrittää säikähdettyään pysytellä esimerkiksi kouluttajansa takana piilossa, vaikkei siitä mitään käytännön hyötyä olekaan. Vaan kun miloticin saa voittamaan pelkonsa, kuoriutuu alkujännityksen alta utelias, ystävällismielinen ja suorastaan hellä otus, joka ei soisi kenellekään tapahtuvan mitään pahaa. Se myös kiintyy herkästi kaikkeen tuttuun, olivat ne sitten ihmisiä, pokémoneja tai esineitä, ja koettaa omia näitä mahdollisuuksien mukaan itselleen. Mustasukkaisuudenpuuskat tai sydäntäsärkevä vetistelykään eivät ole täysin tavattomia, mikäli matelija ei saa tahtoaan lävitse. Ei milotic toki tarkoita oikkuilullaan pahaa, mutta vähäisen ikänsä ansiosta se vain ei osaa aina tuoda tunteitaan ilmi hienovaraisemmilla tavoin.

Pokémonien välisissä otteluissa Calypsolla on selkeät hyvät ja huonot puolensa, jotka saattavat kääntää kamppailun suunnan kertaheitolla ympäri. Ns. erikoishyökkäysten eli kosketusta vaatimattomien iskujen kanssa merikäärme nääs tulee jo lajinsakin puolesta mainiosti toimeen: se kestää tällaisia hyökkäyksiä hyvin ja laukoo niitä vastaavasti suurella voimalla. Vaan jos joku käy nuorukaiseen kirjaimellisesti käsiksi, menevät sen pasmat saman tien sekaisin! Miloticeillä kun on tunnetusti kyky aistia toisten tunteita ja jopa rauhoitella kiihtyneitä olentoja, mutta kokemattoman Calypson kyvyt ovat vielä pitkälti alkutekijöissään. Tästä syystä se ainoastaan imaisee koskettamansa eläväisen tuntemukset itseensä, muttei osaa käsitellä niitä juuri mitenkään vaan ainoastaan säikkyy etenkin voimakkaampia ailahduksia pahemman kerran. Suoranainen viha tai raivo tuottaa empaattiselle merikäärmeelle jopa fyysistä tuskaa, jolloin miloticin taistelukyky vetäytyy kertalaakista pohjamutiin. Kaiken kukkuraksi otus ei luota juurikaan omiin taistelutaitoihinsa, mistä syystä sen kannustaminen otteluun on joskus varsin kovan työn takana.

Kosketusherkkyys ulottuu myös elämään kamppailujen ulkopuolella, sillä tunteiden imuroimisen lisäksi Calypso vaikuttaa muutenkin aistivan kaikenlaisen ihokontaktin hyvin vahvasti. Siihen sattuu herkästi, mutta vastaavasti milotic myös nauttii lempeästä silittelystä enemmän kuin mistään muusta. Vaikka 150 kiloisen pokémonin tunkeminen syliin saattaa olla varsin kamala kokemus monelle ihmiselle, on se nuorukaisen tapauksessa osoitus syvästä luottamuksesta ja kiintymyksestä. Etenkin urheana sankarina pitämänsä Bronin se tykkää myös kietoa lonkeroidensa uumeniin suojaan pahalta maailmalta, minkä kovapintainen shelgon onneksi sietää oikein hyvin. Myös virtaava vesi on kovasti merikäärmeen mieleen, ja se käyttääkin jokaisen lätäkön hyödykseen niin hyvin kuin vain taitaa. Vasta aavalla merellä Calypso on kuitenkin kotonaan, ja joskus se näkeekin unta loputtomasta sinestä, jonka sylissä leikkiä ja sukellella vailla huolta huomisesta ja murhetta maailmasta.

Menneisyys:
Calypso, kuten niin kovin monet muutkin kotopuolensa vesipokémonit, kuoriutui Lemidaen halki virtaavissa joissa kesäauringon alkaessa lämmittää vesiä. Pari elonsa ensimmäistä viikkoa ehti feebas viettää lajitovereidensa muodostamassa parvessa, mutta sitten hyökyi alueelle lukematon määrä osaansa kasvaneesta pokémonkannasta halajavia kouluttajia, jotka laittoivat maiden elämän kertaheitolla sekaisin. Nuori ja kokematon kalanrääpäle joutui erilleen lajitovereistaan vain ajautuakseen magikarpien muodostamaan parveen ja tullakseen myös näiden mukana ihmismiehen nappaamaksi. Kyseinen miekkonen ei kuitenkaan ollut kouluttaja vaan kauppias, jonka päämääränä oli napata mahdollisimman suuri määrä eväkkäitä ja myydä näitä sitten laiskemmanpuoleisille ottelijoille, jotka eivät jaksaneet itse vaivautua kaivamaan otuksia esiin vesistöistä. Rahaa ei kuitenkaan alkanut virrata, sillä magikarpeja olivat aivan liian helppo pyydystää omin voiminkin, joten miekkonen päätti vauhdittaa kaupankäyntiä maalaamalla otuksensa "shinyiksi". Tuohon joukkoon magikarpeista väritykseltään erottuva feebas sulautuikin mainiosti ja tuli siten myös muuan pyörätuolilla kulkevan nuorukaisen ostamaksi.

Luultuaan saaneensa haltuunsa hurjaksi shinygyaradosiksi aikaa myöten kehittyvän hirviön tulikin Reliam sitten varsin pahoin yllätetyksi, kun vain muutamaa päivää myöhemmin kalansa joutui vahingossa kosketuksiin toverinsa Charloten koristeena käyttämän prism scalen kanssa sekä otti ja muuttui siroksi miloticiksi. Miehellä ei ollut hajuakaan mikä otuksestaan oli tullut - eikä siitä ollut kieltämättä oikein tietoa yksinkertaisena kalana lyhyen elonsa viettäneellä merikäärmeelläkään, joka tuntui muodonmuutoksen myötä ikään kuin heränneen eloon. Koska ei omannut kuin sumeita muistoja elostaan Lemidaen vesistöissä, jäi Calypsoksi sittemmin nimetty jättipoikanen ihan hyvillään tutkimaan uutta ja välillä kovin pelottavaakin maailmaa kouluttajansa ja tämän sekalaisen pokémontiimin kanssa.

Iskut:
Jos Calypso ottelussa jotakin on, niin erityishyökkääjä - fyysisten iskujen kanssa se ei tule juuri mitenkään toimeen. Onneksi turvanaan on kuitenkin sulostuttava ulkonäkönsä, joten ellei vastustaja ole aivan kivisydäminen olento, voi nuorukaisen suoranainen lyöminen osoittautua henkisesti huomattavan haastavaksi. (Cute charm -ability.) Merikäärme on myös etenkin vedessä vallan nopea.

Nimi Tyyppi Kisatyyppi Kategoria Vaikutus
Splash Normal Cute Other User just splashes around with no effect
Water sport Water Cute Other User weakens fire-moves by using water
Refresh Normal Cute Other Cures poison, burn and paralysis
Water pulse Water Beauty Special May cause confusion
Twister Dragon Cool Special May make the target flinch
Recover Normal Smart Other Restores 50 % of user's hp
(Seuraava isku captivate lvl 25)

Ottelut, kilpailut & muut tasot:
Keräsi aloitustasoja yhteensä 5 lvl +++++
Osallistuminen kauneuskaupan täydenkukinnon näyttelyihin - 2/3 sija
Osallistuminen pokeathlonin sukelluskisaan - 1/10 sija +
Ottelu villiä oddishia vastaan pelissä Haista kukkanen - voitto +
Osallistuminen koordinointikisojen cute-luokkaan - 79/100 pistettä, 2. sija +
Osallistuminen koordinointikisojen cute-luokkaan - 18/100
Ottelu npc-rikollisen boldorea vastaan pelissä Miten maailmaa pyöritetään - voitto +
Ottelu npc-rikollisen magmaria vastaan pelissä Miten maailmaa pyöritetään - voitto +
Ottelu villiä medititeä vastaan pelissä Paikka joka ei näy kartalla - voitto +
Rare candyn syöminen pelissä Paikka joka ei näy kartalla +
Osallistuminen pokeathlonin taitokisaan - 1. sija ++
Ottelu Reliam Mirakan Jerico-nidorinoa vastaan pelissä Yksi niistä päivistä - tappio
Osallistuminen koordinointikisojen cute-luokkaan - 52/100 pistettä, 3. sija +
Ottelu Hadillia Hiedeitin Blona-vileplume vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - voitto +
Osallistuminen pokeathlonin taitokisaan - 21/22 sija

Klikkaamalla esittelykuvaan

...A.L.O.R.A...

Nimi: Alora
Laji: #124 Jynx
Sukupuoli: Naaras
Ikä: Aikuinen
Taso: 10
Tyyppi: Ice/Psychic
Munaryhmä: Human-like
Pallo: Heart ball

Ulkonäkö:
Alora muistuttaa lajinsa tähden huomattavan paljon lyhyttä (hieman vajaa 150 cm pitkää) ihmisnaista, etenkin jos sen sattuu näkemään takaapäin. Tarkempi tutkailu paljastaa kuitenkin vaaleiden, pitkien kutrien takaa pilkottavat pyöreät tummanvioletit kasvot, joita tämän nimenomaisen jäänoidan tapauksessa täplittää muutama pieni musta läikkä. Niiden avulla pokémonin tunnistaisi suuremmastakin jynxjoukosta, mutta muuten se sulautuisi uhkeamuotoisten ja merkillisen ihmismäisesti puhelevien lajitovereidensa sekaan täysin ongelmitta.

Luonne:
Perusluonteeltaan Alora vaikuttaisi olevan pasifismin nimiin vannova päällepäsmäri, jonka kanssa poikkiteloin asettuminen voi kuitenkin johtaa ties millaisiin ongelmiin. Pokémon on myös ilmeisen huolehtivainen läheisiään kohtaan, mutta juuri muuta siitä ei pystykään sanomaan. Ikävä kyllä jynx nimittäin tuli Reliamin toimesta vahingossa suljetuksi heart balliin, voimakkaaseen poképalloon, joka täytti pyydystyksen yhteydessä saaliinsa mielen rakkaudella vangitsijaansa kohtaan. Tai noh, kenties rakkaus oli pallon luojan päämääränä, mutta pyörätuolimiekkosen kokemusten mukaan meedio on ennemminkin pakkomielteenomaisen hullaantunut häneen - seikka, josta kouluttaja ei pidä sen ensimmäiselläkään tavalla. Alora nääs ei tunnu enää kiinnostuvan mistään muusta kuin siitä, miten se saisi ihmismiehen vastaamaan tunteisiinsa ja ryhtymään puolisokseen, tai tekemään edes viimeisimmän ilman ensimmäistä. Jynx kehittelee aina tilaisuuden saadessaan mitä mielikuvituksellisimpia keinoja kouluttajansa liehakoimiseksi ja valitettavasti blondi on huomattavan ovela olento, jolta eivät keinot ole kovin nopeasti loppumassa kesken.

Suorastaan surullisen tilanteesta tekee lisäksi se, että heart ballin ominaisuudet saavat Aloran tekemään jopa asioita, joita se ennen muinoin vastusti viimeiseen saakka. Siinä missä se ei olisi esimerkiksi suostunut ottelemaan pelkästään huvin vuoksi ketään vastaan, hyökkää pokémon nykyisin kenen tahansa kimppuun mikäli se vain uskoo Reliamin siitä ilahtuvan. Kovin vahva ottelija jäänoita ei vähäisen kokemuksensa vuoksi toki ole, mutta sen omatessa eräitä ikäviä erityiskykyjä on se kuitenkin vastustaja, jota ei täysin huoletta kannata kohdata. Vaikka taisto päättyisikin lyhyeen pokémonin nukutettua, halvaannutettua tai jäädytettyä - se nääs pystyy näistä kaikkiin - vihollisensa, voi se nimittäin päättää vaikkapa tarjota tätä syötäväksi kouluttajalleen tai valmistaa tästä itselleen kauniin turkiksen.

Vieraisiin pokémoneihin ja ihmisiin Alora suhtautuu pitkälti kuin nämä olisivat ilmaa, elleivät mokomat anna sille jotakin hyvää syytä tehdä toisin. Reliamin tiimistäkin Calypso on ainoa, josta meediolla vaikuttaa olevan pysyvänsorttinen mielipide, eikä se ole arvatenkaan positiivinen. Milotic on nimittäin myös sen verran omistava luonnollisemmissa mittasuhteissa rakastamansa kouluttajan suhteen, että jynx katsoo merikäärmeen kilpailijakseen. Kenties se on myös jossain määrin kateellinen Calypsolle, sillä jostain Aloralle käsittämättömästä syystä Reliam ei suhtaudu miloticin huomionosoituksiin yhtään niin torjuvasti kuin jääpokémonin vastaaviin. Heart ballin sekoittama mieli ei vain suostu tajuamaan, että liika on yksinkertaisesti joskus liikaa.

Menneisyys:
Erikoista kyllä, ei Alora ole oikeastaan syntyisin Dirokonijân mystisiltä mailta, vaan se kuoriutui munastaan kaukaisella Unovan alueella. Kaiken kukkuraksi se ei ollut villi pokémon, vaan vanhempiensa tavoin muuan kasvattajan omaisuutta. Kyseinen kasvattaja puolestaan myi jynxin aikanaan eteenpäin, jolloin se sai kumppanikseen nuoren opiskelijan, joka oli hankkinut psyykepokémonin itselleen silkan seuran tähden, vailla pienintäkään halua opettaa sitä ottelemaan. Jynx ja tuo ihmisnainen tulivat hyvin toimeen ja elelivät aikansa vallan leppoisaa elämää aina siihen saakka, kunnes kouluttaja ryhtyi opintoihinsa liittyen tutkimaan Team Plasman ideologiaa. Ryhmän aikanaan viljelemät ajatukset jäivät itämään naisen mielessä, joten kun hän viimein opiskelut päätettyään muutti Misreaan ja ryhtyi seurustelemaan paikallisen miehen kanssa, päätti hän jynxinsä olevan varmasti onnellisempi luonnossa kuin hänen hoidossaan. Niinpä hän vapautti sen Dirokonijâan, vaikkakin jynxille itselleen tapahtuma vaikutti siltä, kuin se oltaisiin hylätty kuvioihin tulleen miehen tähden.

Vaikka olikin katkera tapahtuneesta, ei jynx voinut tehdä tilanteelleen mitään, sillä entisen kouluttajansa poistuttua Dirokonijâsta ei se keksinyt keinoa päästä tätä seuraamaan. Niinpä se joutui opettelemaan elämään omillaan ja ajan kanssa tuo sopeutuikin muiden meedio-olentojen muodostamaan yhteisöön niin hyvin, että ryhtyi huolehtimaan muutamista joukon nuorimmaisista otuksista. Jäänoita alkoi juuri jopa hiljalleen nautti olostaan, kunnes se joutui jälleen tekemisiin ihmisten kanssa, kiitos Reliamin ja tämän kanssa Dirokonijâa tutkineen Kathleenin. Sattuman kautta mies pyydysti oikeastaan vahingossa jynxin itselleen ja sulki sen vieläpä heart balliin, joka sai siinä silmänräpäyksessä pokémonin pään sekaisin.

Iskut:
Meediopokémonien suhteellisen tavanomaisena edustajana luottaa Alora erikoishyökkäyksiin, minkä lisäksi se on erityisen mieltynyt aiheuttamaan vastustajilleen halvaannuksen ja jäätymisen kaltaisia tiloja. Se ei kestä fyysistä rökitystä kovinkaan hyvin, mutta onnekseen jynx osaa psyykkisten voimiensa avulla ennustaa vihollisen iskujen vaarallisuuden hämmästyttävän tarkasti (forewarn-ability).

Nimi Tyyppi Kisatyyppi Kategoria Vaikutus
Pound Normal Tough Physical Opponent is pounded with a fist
Lick Ghost Tough Physical May cause paralysis
Lovely kiss Normal Beauty Other Makes the opponent fall asleep
Powder snow Ice Beauty Special May cause freezing
(Seuraava isku doubleslap lvl 15)

Ottelut, kilpailut & muut tasot:
Keräsi aloitustasoja yhteensä 5 lvl +++++
Ottelu Reliam Mirakan Saramu-scizoria vastaan pelissä Yksi niistä päivistä - tappio
Ottelu Hadillia Hiedeitin Blona-vileplume vastaan pelissä Neljäs saliottelu [YP] - tappio

...G.A.L.L.E.R.I.A...

© Roll © Roll © Roll © Usisi © hitodama
© Roll © Roll © Roll © Roll © Roll © Roll © hitodama © Usisi © hitodama
© hitodama © hitodama © Roll © pahein © hitodama © hitodama © Koji © Roll © Roll (animointi © hitodama)
© Jaksu © hitodama © Usisi © Usisi © Zephy © Roll © Usisi © Taibu © hitodama
© hitodama © Roll © Roll © hitodama © Roll © Usisi © hitodama © Usisi © Taibu
© Usisi © hitodama © hitodama © Koji © hitodama © Roll © hitodama © Roll © hitodama
© Koji © Roll © Roll © Roll © Zephy © hitodama © hitodama © Roll © Roll
© Roll © Roll © Roll © Roll © Roll © Roll © Roll © hitodama © hitodama
© Lolde © norppamus © Taibu © hitodama © hitodama © Snukkis © Roll © Ginka © hitodama
© hitodama © hitodama © hitodama © ShadeofShinon © Roll © hitodama © hitodama © Roll © hitodama
© hitodama © hitodama © hitodama © Mizu © hitodama © hitodama © Mizu © hitodama © hitodama

Luonnokset:
hitodama - 1 2 3 4
Roll - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
SiuSiu - 1
SV - 1
Usisi - 1 2 3
Koji - 1
Zephy - 1
Hymy - 1

Pelaaja: hitodama
Pelipaikka: Pokemon Unknown